Szynka i ser Ziti

Szynka i ser Ziti
Przepis szynka i ser Ziti może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w około 40 minut. To danie główne ma 3071 kalorii, 143g białka, oraz 167 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 1. Na 6,2 USD za porcję, ten przepis okładki 62% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i podnieś ząbek czosnku, mleko, szynkę delikatesową i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 82%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Zapiekanka śniadaniowa z szynką i serem, Suwaki z szynką i serem hawajskim, oraz Zapiekanka z szynką i serem brązowa dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Piekarnik rozgrzać do 350ºF. Makaron ugotować i odcedzić zgodnie z zaleceniami na opakowaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Podczas gotowania makaronu rozpuść masło w 3-litrowym rondlu na małym ogniu. Czosnek gotować na maśle 30 sekund, często mieszając. Wymieszać z mąką i solą. Gotować na średnim ogniu, stale mieszając, aż mieszanina będzie gładka i bąbelkowa. Stopniowo mieszać w mleku.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
CzosnekCzosnek
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
MakaronyMakarony
MlekoMleko
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Podgrzać do wrzenia, stale mieszając. Zagotować i wymieszać 1 minutę. Wymieszać z musztardą i serem Colby. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż ser się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
SerSer
MusztardaMusztarda
4
Makaron i szynkę wymieszać z sosem serowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos SerowySos Serowy
MakaronyMakarony
SzynkaSzynka
5
Wlać do zapiekanki 2-ćwiartkowej.
6
Posypać parmezanem.
Składniki, których będziesz potrzebować
ParmezanParmezan
7
Piec odkryte 20 do 25 minut lub do bąbelków.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik

Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio

Włoski można połączyć z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Castello di Monsanto Il Poggio Chianti Classico Riserva z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 40 dolarów za butelkę.
Castello di Monsanto Il Poggio Chianti Classico Riserva
Castello di Monsanto Il Poggio Chianti Classico Riserva
Urodził się w winnicy "Il Poggio" (5,5 Ha, 310 m n. p. m.), od której w 1962 roku wziął swoją nazwę: Jest to pierwszy Chianti Classico Cru. Wykonany z 90% Sangiovese i 7% Canaiolo i 3% Colorino, starzeje się przez 20 miesięcy w beczkach z francuskiego dębu. Dziś stanowi najbardziej prestiżowy produkt firmy, doceniany na całym świecie. Produkowany jest tylko w najlepszych rocznikach. Firma zdecydowała się przechowywać znaczną ilość butelek tego wina w piwnicy będącej stałym archiwum, mogącym opowiedzieć historię Castello di Monsanto
TrudnośćŚredni
Gotowe W40 m.
Porcje1
Ocena Zdrowia59
Magazyn