Szynka i fasola
Przepis szynka i fasola mogą być wykonane w około 10 godzin i 15 minut. Ten przepis daje 7 porcji z 190 kalorii, 12g białka, oraz 3G tłuszczu każdy. Za 77 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jest dostarczany przez Allrecipes. Mieszanka brązowego cukru, soli i pieprzu, doskonałej fasoli Północnej i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis jest lubiany przez 372 smakoszy i kucharzy. Działa dobrze jako bardzo niedrogi dodatek. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe i bezmleczne dieta. Z łyżką wynik 55%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Fasola Fava z szynką, Fasola Lima z szynką, oraz Szynka z fasolą grillową.
Instrukcje
Opłucz fasolę w dużym garnku; wyrzuć pomarszczoną fasolę i wszelkie małe kamienie.
Dodaj 8 szklanek zimnej wody.
Odstaw na noc lub co najmniej 8 godzin.
Włóż fasolę do garnka i dodaj szynkę, cebulę, brązowy cukier, sól, pieprz, cayenne i pietruszkę oraz wodę do przykrycia. Doprowadzić do wrzenia; zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 1 1/2 do 2 godzin, aż fasola będzie miękka.
W razie potrzeby dodaj więcej wody podczas gotowania.