Szynka glazurowana z sosem musztardowym ananasowym
Need a bezglutenowe i bezmleczne danie główne? Szynka glazurowana z sosem ananasowo-musztardowym może być super przepis do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 79g białka, 76 g tłuszczu, oraz w sumie 1061 kalorii. Ten przepis służy 10 i kosztuje $1.64 za porcję. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka pieprzu, częściowo trzon szynki, olej roślinny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby wykorzystać szynkę, można śledzić to danie główne z Jabłkowy Deser Graham jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 75 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Szynka ananasowo-musztardowa glazurowana, Szynka ananasowo-musztardowa glazurowana, oraz Suwaki z szynką hawajską i ananasem + wideo.
Instrukcje
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 163°. olej dużą patelnię do pieczenia.
Jeśli szynka jest owinięta w plastik, opłucz szynkę i osusz.
Odciąć i wyrzucić grubą skórę ostrym nożem do parkowania, pozostawiając 1-calowy pasek wokół końca trzonu, a następnie odciąć wszystko, ale około 1/8-calowej warstwy tłuszczu, jeśli to możliwe. Włożyć szynkę, pokroić bok w dół, na patelnię.
Zalać 3/4 szklanki soku ananasowego wokół szynki i przykryć patelnię szczelnie folią, a następnie piec 1 godzinę.
Podczas pieczenia szynki, połączyć cukier i pozostałe 2 1/4 szklanki soku ananasowego w 1 1/2 - do 2-quart ciężki rondel i delikatnie zagotować, mieszając od czasu do czasu, aż zmniejszy się do 3/4 szklanki, 12 do 15 protokół.
Przelać syrop ananasowy do miski i ostudzić 5 minut.
Ubij musztardę, sól i pieprz, a następnie wlej 1/2 szklanki do małej miseczki i wymieszaj z tymiankiem. Rezerwa pozostałej mieszanki musztardy do serwowania.
Wyrzucić folię z patelni i szczotkować szynkę z mieszanką musztardy tymiankowej, a następnie piec, fastrygowanie sokami z patelni od czasu do czasu, aż termometr włożony do środka mięsa (nie dotykać kości) rejestruje 145 do 66°, 1 1/4 do 1 1/2 godziny. Jeśli soki z patelni wyparują podczas pieczenia, dodaj 1/2 szklanki wody.
Przełożyć szynkę na talerz, odrzucając soki z patelni i odstawić, odsłonięte, 15 do 30 minut przed krojeniem.
Podawać szynkę z zastrzeżoną mieszaniną musztardy na boku.
* Mieszanka musztardy ananasowej, bez tymianku, może być wykonana 1 dzień wcześniej i schłodzona, pokryta.* Szynkę można przyciąć ze skóry i tłuszczu 8 godzin wcześniej i schłodzić, a jej powierzchnia pokryta jest folią.
Odstawić w temperaturze pokojowej na 30 minut przed pieczeniem.