Szynka Glazurowana Jabłkowo-Musztardowa
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj szynki glazurowanej jabłkowo-musztardowej. Jedna porcja tego dania zawiera około 43g białka, 17g tłuszczu i w sumie 467 kalorii. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis serwuje 10 i kosztuje $4.25 za porcję. Udaj się do sklepu i podnieś goździki, szynkę, mieloną gałkę muszkatołową i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 7 smakoszy i kucharzy. Przynosi ci smak domu. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 1 godzina. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia całkiem niezły wynik spoonacular 68%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Szynka Glazurowana Musztardą, Szynka Glazurowana Miodowo-Musztardowa, oraz Szynka Glazurowana musztardą i melasą.
Instrukcje
W małym rondelku połącz galaretkę, musztardę, sok z cytryny i gałkę muszkatołową; doprowadzić do wrzenia, ciągle mieszając.
Zdjąć z ognia; odstawić. Zdobądź powierzchnię szynki, tworząc diamentowe kształty 1/2 cala. głęboko; włóż goździk do każdego diamentu.
Umieść szynkę na ruszcie na płytkiej brytfannie.
Piec bez przykrycia w temperaturze 325° przez 20 minut na funt lub do momentu, gdy termometr do mięsa wskaże 140°. W ciągu ostatnich 30 minut pieczenia dwukrotnie posmaruj glazurą.
W razie potrzeby udekoruj krążkami jabłek.