Szynka, Fontina i szpinakowy budyń chlebowy

Szynka, Fontina i szpinakowy budyń chlebowy
Ten przepis służy 6. Na 3,63 zł za porcję, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 722 kalorie, 42g białka, oraz 43g tłuszczu. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka soli, masło, gałka muszkatołowa i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Fontinan i parmezan pieczarkowy budyń chlebowy, Budyń chlebowy ze szpinakiem i karczochem, oraz Pikantny budyń chlebowy ze szpinakiem i pieczarkami.

Instrukcje

1
Podgrzej brojlery.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
BrojlerBrojler
2
Ukośnie pokroić bagietkę w poprzek na plastry o grubości 3/4 cala i posmarować obie strony masłem. Toast na blasze do pieczenia pod brojlerem 3 cale od ciepła do złotego, o 30 sekund z każdej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
BagietkaBagietka
MasłoMasło
TostyTosty
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
BrojlerBrojler
3
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
4
Podsmaż cebulę w oleju w 12-calowej patelni nonstick na umiarkowanie wysokim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż złoty.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Dodać szynkę i podsmażyć, mieszając od czasu do czasu, aż szynka będzie lekko rumiana.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzynkaSzynka
6
Jajka ubić w dużej misce i ubić w mleku, soli, gałce muszkatołowej i pieprzu do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gałka MuszkatołowaGałka Muszkatołowa
PieprzPieprz
JajkoJajko
MlekoMleko
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
7
Dodać tosty i delikatnie wrzucić.
Składniki, których będziesz potrzebować
ChlebChleb
8
Przełóż chleb jako nasycony do płytkiej 3-kwartowej zapiekanki, lekko nakładających się kromek.
Składniki, których będziesz potrzebować
ChlebChleb
9
Dodać pozostałą masę jajeczną.
Składniki, których będziesz potrzebować
JajkoJajko
10
Szpinak i szynkę włóż między plasterki, zastrzegając trochę szynki, aby posypać wierzchem.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzpinakSzpinak
SzynkaSzynka
11
Posypać budyniem serem, unosząc plastry szpatułką, aby część z nich wpadła między Nie.
Składniki, których będziesz potrzebować
SerSer
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka
12
Posypać szynką na budyniu i piec w środku piekarnika 45 minut do 1 godziny, lub aż nadmuchane i brzegi chleba są złote i budyń jest ustawiony w środku.
Składniki, których będziesz potrzebować
BudyńBudyń
ChlebChleb
SzynkaSzynka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
1
Budyń chlebowy można złożyć 1 dzień wcześniej i schłodzić, przykryć. Wydłużyć czas pieczenia do 1 godziny i 10 minut, jeśli budyń chlebowy jest zimny po włożeniu do piekarnika, a po 45 minutach przykryć folią, aby zapobiec przerostowi.
Składniki, których będziesz potrzebować
ChlebChleb
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PiekarnikPiekarnik
TrudnośćEkspert
Gotowe W25 hrs
Porcje6
Ocena Zdrowia31
Magazyn