Szynka, Fontina i szpinakowy budyń chlebowy
Ten przepis służy 6. Na 3,63 zł za porcję, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 722 kalorie, 42g białka, oraz 43g tłuszczu. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka soli, masło, gałka muszkatołowa i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Fontinan i parmezan pieczarkowy budyń chlebowy, Budyń chlebowy ze szpinakiem i karczochem, oraz Pikantny budyń chlebowy ze szpinakiem i pieczarkami.
Instrukcje
Ukośnie pokroić bagietkę w poprzek na plastry o grubości 3/4 cala i posmarować obie strony masłem. Toast na blasze do pieczenia pod brojlerem 3 cale od ciepła do złotego, o 30 sekund z każdej strony.
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Podsmaż cebulę w oleju w 12-calowej patelni nonstick na umiarkowanie wysokim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż złoty.
Dodać szynkę i podsmażyć, mieszając od czasu do czasu, aż szynka będzie lekko rumiana.
Jajka ubić w dużej misce i ubić w mleku, soli, gałce muszkatołowej i pieprzu do smaku.
Dodać tosty i delikatnie wrzucić.
Przełóż chleb jako nasycony do płytkiej 3-kwartowej zapiekanki, lekko nakładających się kromek.
Dodać pozostałą masę jajeczną.
Szpinak i szynkę włóż między plasterki, zastrzegając trochę szynki, aby posypać wierzchem.
Posypać budyniem serem, unosząc plastry szpatułką, aby część z nich wpadła między Nie.
Posypać szynką na budyniu i piec w środku piekarnika 45 minut do 1 godziny, lub aż nadmuchane i brzegi chleba są złote i budyń jest ustawiony w środku.
Budyń chlebowy można złożyć 1 dzień wcześniej i schłodzić, przykryć. Wydłużyć czas pieczenia do 1 godziny i 10 minut, jeśli budyń chlebowy jest zimny po włożeniu do piekarnika, a po 45 minutach przykryć folią, aby zapobiec przerostowi.