Szynka Balsamiczna Z Bazylią Groszkiem Angielskim
Szynka balsamiczna z bazylią groszkiem angielskim to bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Jedna porcja zawiera 2595 kalorii, 220g białka, oraz 171 g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Na 4,24 zł za porcję, ten przepis okładki 56% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 31 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz oliwę z oliwek, cebulę, brązowy cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 96%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Yuba Pappardelle z groszkiem angielskim, liśćmi Fava i bazylią, Groszek Angielski, oraz Groszek angielski z miętą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyreguluj stojak piekarnika do pozycji niżej-Środkowej i rozgrzej piekarnik do 163°. przygotuj glazurę, łącząc ocet, musztardę, galaretkę, brązowy cukier, 1/2 łyżeczki soli i 1 łyżeczkę czarnego pieprzu w małym rondlu na średnim ogniu. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu i, ciągle mieszając, pozostawić mieszaninę do zmniejszenia, aż lekko syropu, o 5 protokół. Odstawić.
Umieść szynkę, płaską stroną w dół, na stojaku w płytkiej patelni do pieczenia. Włóż termometr do mięsa, aby końcówka była w najgrubszej części szynki i nie dotykała kości ani nie spoczywała w tłuszczu. Przykryć luźno folią i przenieść do piekarnika do pieczenia, aż termometr mięsa włożony do najgłębszej części szynki zarejestruje 46°, około 1 godziny.
Wyjąć z piekarnika i wyjąć folię. Obficie posmarować mięso glazurą, dbając o to, aby uzyskać mieszaninę w szczelinach.
Ponownie poluzować folię i włożyć szynkę do piekarnika i dalej piec, aż będzie karmelizowana Na zewnątrz i termometr do mięsa włożony w najgrubszą część mięsa ma temperaturę 57°, około 30 minut dłużej.
Po zakończeniu przełóż szynkę na deskę do krojenia, lekko namiot z folią i pozostaw na co najmniej 10 minut. W międzyczasie umieść patelnię z kroplami na górze pieca na dużym ogniu.
Dodaj wino i gotować, za pomocą drewnianej łyżki do zeskrobać i rumiane kawałki. Gotować na wolnym ogniu, aż lekko zgęstnieje, o dwie minuty.
Przełożyć sos do miski i odstawić.
Rozgrzać oliwę z oliwek na patelni na średnim ogniu. Gdy olej się połyskuje, dodaj cebulę i smaż przez 2 minuty.
Dodać groch, szczyptę soli i tyle bulionu, aby pokryć groch. Podnieść ogień do wysokiej i gotować, aż groszek są po prostu miękkie, 3 do 4 protokół.
Zdjąć z ognia, dodać bazylię, sok z cytryny i skórkę z cytryny. W razie potrzeby dostosuj przyprawę.
Wyrzeźbić i podawać szynkę i groszek w stylu rodzinnym, przekazując dodatkową glazurę i sos do patelni jako akompaniamenty.