Szyja Z Dziczyzny Duszona W Winie
Szyja z dziczyzny duszona w winie może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy, bezmleczny i cały 30 przepis służy 6 i kosztuje 4,55 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 270 kalorii, 21g białka, oraz 18g tłuszczu. Ten przepis od Serious Eats ma 17 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz gałązkę tymianku, koszerną sól i pieprz, gałązkę rozmarynu i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć cebulę można śledzić to danie główne z Candy Corn Cupcakes jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Czerwone wino duszona dziczyzna na risotto z dyni, Dziczyzna z sosem żurawinowo-winnym, oraz Polędwica z dziczyzny z borówką-Red Wine dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na godzinę przed gotowaniem wyjąć szyję z lodówki.
2 szklanki wrzącej wody zalać grzybami w małym dziobku i pozostawić do namoczenia. Rozgrzej piekarnik do 300 F.
Osuszyć kark i doprawić solą i pieprzem. W holenderskim piekarniku lub dużej ognioodpornej zapiekance podgrzej 2 łyżki oleju na średnim ogniu. Szyja brązowa ze wszystkich stron, łącznie z kością.
Przenieść mięso na talerz i wyrzucić tłuszcz z garnka.
Dodać boczek lub pancetta i pozostałą 1 łyżkę oleju do garnka i gotować na małym ogniu przez 2 minuty. Zwiększyć ogień, dodać cebulę, marchew i seler, i gotować, aż cebula zacznie mięknąć, o 5 protokół, skrobanie dno garnka często.
Wyjmij grzyby z płynu do namaczania i dodaj je do garnka, wraz z czosnkiem i ziołami. Przecedzić płyn grzybowy przez drobne sito, odrzucając piasek lub siatkę, a płyn do garnka, z laską cynamonu i skórką z cytryny. Doprowadzić do wrzenia, deglazing garnek przez skrobanie rumiane kawałki z dołu.
Wlać dowolne soki mięsne, dodać wino i doprowadzić do wrzenia. Przykryć wilgotnym kawałkiem pergaminu, a następnie pokrywką i dusić w piekarniku przez 3 do 3,5 godziny. Mięso powinno być bardzo delikatne i łatwo podnosić się z kości.
Przełożyć szyjkę na talerz i przykryć owijką saran, aby zapobiec wyschnięciu. Usuń zioła, laskę cynamonu i skórkę, a sos lekko ostygnie, a następnie przecier za pomocą miksera zanurzeniowego lub robota kuchennego. Doprowadzić sos do wrzenia, odtłuścić pianę i gotować twardo przez 10 do 12 minut, aby zmniejszyć go do 4 filiżanek. Mięso i sos schłodzić osobno, następnie umieścić w lodówce na noc.
Następnego dnia usuń tłuszcz z sosu. Rozgrzej piekarnik do 300 F.
Włożyć karkówkę z powrotem do garnka z sosem i wstawić do piekarnika. W zależności od chcesz służyć swoje mięso, albo służyć w garnku, pozwalając gościom wziąć mięso szyi z kości, lub debone przed doprowadzeniem szyi do stołu.