Szybkie ziemniaki i marchew Latkes
Szybkie ziemniaki i marchew Latkes może być tylko przystawką szukasz. Przepis ten służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera około 7G białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 240 kalorii. Na 94 centów za porcję, ten przepis okładki 14% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis jest typowy dla kuchni żydowskiej. 7 osób było pod wrażeniem tej receptury. Jest ona dostarczana przez Foodnetwork. Udaj się do sklepu i odbierz jajka, sól, ziemniaki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest idealny do Chanuka. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 27 minut. Z łyżką wynik 54% to danie jest dobre. Podobne przepisy obejmują Szybkie ziemniaki i marchew Latkes, Marchewka Ziemniak Latkes, oraz Latkes marchewkowo-ziemniaczany.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej olej 1/2 cala na dużej patelni na średnim lub średnim ogniu. Aby przetestować olej, dodaj kawałek chleba do patelni. Powinien stać się złotobrązowy w dziesiątce. Dostosuj ciepło, jeśli to konieczne.
Umieść ziemniaki w dużej misce. Za pomocą tarki ręcznej zetrzyj marchewkę i cebulę do miski.
Dodać sól i proszek do pieczenia, a następnie posypać mączką lub mąką.
Warzywa i posiłek połączyć drewnianą łyżką.
Wrzuć mieszaninę do oleju w 3-calowych kopcach, naciśnij delikatnie łopatką, aby utworzyć paszteciki. Smażyć w partiach od 4 do 6 pasztecików w zależności od wielkości patelni, w odległości 1 cala, do złotego, około 3 minut z każdej strony. Przełóż masywny mus jabłkowy i laskę cynamonu do rondla na średnim ogniu i rozgrzej przez 3 do 4 minut.
Spuścić latkes Na Ręczniki papierowe lub pergamin wyłożone tacy.
Podawać z ciepłym musem jabłkowym i kwaśną śmietaną.