Szybkie Tiramisu
Przepis szybki Tiramisu może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w mniej więcej 10 minut. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 14g białka, 56 g tłuszczu, oraz w sumie 807 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.32 za porcję. Ten przepis od Foodnetwork ma 42 fanów. Mieszanka biszkoptów lady fingers, likier o smaku kawy, mocna kawa i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Z łyżeczką wynik 40%, to danie jest dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Szybkie Tiramisu Drobiazgi, Quick Tiramisu Trifle, oraz Quick Fix Tiramisu Parfaits.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Otwórz ladyfingers i rozdziel je. Pomaluj ladyfingers kawą połączoną z likierem kawowym za pomocą pędzla do ciast. Linia 4 kieliszki do martini z jedną warstwą ladyfingers, pozwalając ciasta nakładają się nieco na łodydze. Naciśnij ciastka w dół trochę, aby dopasować linie szkła. Ubić ser i cukier razem 2 lub 3 minuty. Łyżka słodzonego mascarpone do szklanek. Top okulary off z czapką ladyfingers. Użyj pozostałego mascarpone, aby kropkować blaty ladyfinger i posypać każdą szklankę proszkiem kakaowym połączonym z odrobiną cynamonu.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Włoski działa naprawdę dobrze z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Możesz spróbować Tenuta di Nozzole La Forra Chianti Classico Riserva. Recenzenci bardzo lubią to z 4.3 z 5 gwiazdek i cena około 34 dolarów za butelkę.
![Tenuta di Nozzole La Forra Chianti Classico Riserva]()
Tenuta di Nozzole La Forra Chianti Classico Riserva
Rześkie, dojrzałe, czerwone jagody i wiśniowe aromaty są kształtowane przez żywą, świeżą kwasowość. W ustach smaki pokazują Klasyczne Sangiovese nuty ziemi, grzybów i skóry, z kręgosłupem mocnych, ale eleganckich tanin.Imponująca koncentracja i głębia, z aromatami i smakami jeżyn i czerwonej wiśni w pięknej kwasowości Chianti i eleganckiej strukturze taninowej.