Szybkie miski chlebowe
Szybkie miski chlebowe mogą być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru dań głównych. Ten przepis pozwala na przygotowanie 4 porcji o wartości 437 kalorii , 14 g białka i 10 g tłuszczu każda. Za 67 centów za porcję przepis ten pokrywa 16% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i kup aktywne drożdże, mąkę chlebową, parmezan i kilka innych rzeczy, aby przygotować to danie już dziś. Od przygotowania do podania, przepis ten zajmuje około 30 minut . Jest on dostarczany przez Taste of Home. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 74% . Ta ocena jest solidna. Podobne przepisy to włoskie miski chlebowe... użyj ich do zup, sałatek lub dipów , szybki chleb Caprese i szybki chleb cynamonowo-mocha .
Instrukcje
Włóż wszystkie składniki do formy automatu do pieczenia chleba w kolejności sugerowanej przez producenta. Wybierz program do wyrabiania ciasta (sprawdź po 5 minutach mieszania; w razie potrzeby dodaj 1 do 2 łyżek wody lub mąki).
Po zakończeniu cyklu przełóż ciasto na lekko posypaną mąką powierzchnię. Podziel na cztery części i uformuj z każdej kulkę.
Umieścić na natłuszczonej blasze do pieczenia. Przykryć i odstawić do wyrośnięcia w ciepłym miejscu, aż podwoi swoją objętość, około 30 minut.
Piec w temperaturze 400°C przez 15–20 minut lub do uzyskania złotego koloru. Ostudzić.
Odetnij górną ćwiartkę z każdej bułki; ostrożnie wydrąż spód, pozostawiając skorupkę o grubości 1/4 cala (wyrzuć wyjęty chleb lub zachowaj do innego wykorzystania). Napełnij chili, zupą chowder lub gulaszem.