Szybkie curry z kurczaka ze słodką papryką
Nigdy nie można mieć zbyt wiele indyjskich przepisów, więc dać Szybki kurczak Curry ze słodką papryką spróbować. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.32 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 25g białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 177 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Sprawdza się jako danie główne. Mieszanka masła, łagodny indyjski Curry pasta, papryka, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby zużyć sok z limonki można śledzić to danie główne z Sok Żurawinowo-Pomarańczowy Slushee jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 25 minut. Z łyżeczką wynik 54%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Currywurst Sunny 's z papryką marynowaną i cebulą oraz ketchupem Curry Sunny' s, Szybkie Curry Z Kurczaka, oraz Szybkie Curry Z Kurczaka.
Instrukcje
Na dużej patelni, roztopić masło na średnim ogniu.
Dodać pastę curry i 1/4 łyżeczki (1 mL) soli; gotować, mieszając, przez 1 minutę lub aż bardzo pachnące i zaczyna brązowieć.
Dodać czerwoną paprykę; gotować, mieszając, przez 2 minuty, lub aż zacznie mięknąć. Wymieszać kurczaka; gotować, mieszając, przez 1 do 2 minut lub aż dobrze pokryte i zaczyna się biały.
Mąkę ubić na śmietanę; wlać do patelni i doprowadzić do gotowanego na wolnym ogniu, mieszając, aby połączyć. Zmniejszyć ogień i dusić, mieszając często, przez około 8 minut lub tylko do kurczak nie jest już różowy wewnątrz i sos jest lekko zagęszczony. Wymieszaj kolendrę i sok z limonki. W razie potrzeby doprawić do smaku większą ilością soli.
Podawać posypane kokosem (jeśli używasz).
Udekoruj klinami limonki, aby wycisnąć na wierzch.
Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose
Indian można łączyć z Gruener Veltliner, Riesling i musujące różowe. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw.
Świeży, owocowy, a przede wszystkim przyjazny dla jedzenia, nasz Grüner Veltliner (w skrócie Gru-Vee) pokazuje uroki, które sprawiają, że winogrono Austria jest ulubioną odmianą białego wina. Pikantne wino o wybuchowych owocowych smakach, lekkim minerale i pełnym, ekspansywnym wykończeniu.
Fresh, fruity, and above all, food-friendly, our Grüner Veltliner ("Gru-Vee" for short) shows off the charms that make the grape Austria's favorite white wine varietal. A racy wine with explosive fruit flavors, a light mineral undercurrent, and a full, expansive finish.