Szybkie Ciasto Imbirowo-Migdałowe
Szybkie ciasto imbirowo-migdałowe jest Wegetariańskie deser. Ten przepis służy 8. Na 1,47 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 36 g tłuszczu, oraz w sumie 594 kalorie. Ten przepis jest lubiany przez 94 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz jajka, ekstrakt z wanilii, pastę migdałową i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Migdałowe ciasto Skillet: szybki i łatwy deser, Ciasto Kawowe Imbir & Marconan Almond, oraz Ciasto migdałowe z nadzieniem sosem śliwkowym i imbirowym kremem maślanym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 163°. Posmaruj i mąkę głęboką 9-calową patelnią tortową.
W małej misce, połączyć 3/4 szklanki mąki wraz z proszkiem do pieczenia i solą. Dobrze wymieszać i odstawić.
Umieść pastę migdałową i imbir w robocie kuchennym i pulsuj cztery lub pięć razy.
Dodaj cukier, cynamon i pozostałą 1/4 szklanki mąki, pulsując, aż mieszanina będzie piaszczysta konsystencja.
Do robota kuchennego dodaj masło, masło migdałowe, ekstrakt migdałowy i ekstrakt waniliowy. Przetwarzaj, aż ciasto zostanie w pełni połączone, o lekkiej, gładkiej konsystencji.
Dodać śmietanę i pulsować kilka razy, następnie dodać jajka po kolei, pulsując sześć lub siedem razy po każdym. Pamiętaj, aby zeskrobać boki robota kuchennego, jeśli to konieczne.
Dodać połowę mieszanki mąki i pulsować cztery lub pięć razy.
Dodaj resztę mieszanki mąki, mieszając tylko do momentu włączenia. Nie przesadzaj.
Wlać ciasto do patelni tortowej i wygładzić łopatką.
Posypać górę pokrojonymi migdałami i piec około 1 godziny, lub do góry jest ładny złoty brąz i czuje się firma w centrum. Przesuń nóż wokół krawędzi patelni, aby poluzować ciasto, a następnie pozostaw ciasto do ostygnięcia na patelni.
Gdy ciasto ostygnie, wyjmij je z patelni i wyrzuć spód pergaminu.
Podawać posypane więcej migdałów, jeśli chcesz.