Szybki ragout z krewetek, kopru włoskiego i pomidorów
Szybki ragout z krewetek, kopru włoskiego i pomidorów to bezglutenowe, bezmleczne, paleolityczne i pierwotne danie główne. Jedna porcja zawiera 298 kalorii, 26g białka, oraz 11g tłuszczu. Na 3,16 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 2. Ten przepis z BBC Good Food ma 39 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, cebulę, krewetki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Z łyżeczką wynik 88%, to danie jest niesamowite. Podobne przepisy to Ragout z kurczaka, kopru włoskiego i pomidorów, Szybkie curry z krewetkami, kokosem i pomidorami, oraz Szybki gulasz krabowy w bulionie koperkowo-pomidorowym.
Instrukcje
Rozgrzać olej na dużej patelni.
Dodać cebulę i koper włoski i gotować przez 5 min, mieszając co jakiś czas.
Dodać pomidory i przyprawy, a następnie doprowadzić do wrzenia. Przykryć i gotować na małym ogniu przez 10 minut, aż koper włoski będzie miękki, następnie wymieszać krewetki i ogrzać.
Podawać z oliwkami i zarezerwowanymi szczypcami kopru włoskiego, grubo posiekanymi.