Szybki Omlet Ogrodowy
Szybki omlet ogrodowy może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 1,52 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 293 kalorie, 19g białka, oraz 16G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka zapakowanych liści szpinaku, sól, jajka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 42 minuty. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Omlet Ogrodowy, Omlet Z Warzyw Ogrodowych, oraz Omlet W Ogrodzie Letnim.
Instrukcje
Rozgrzać 12-calową patelnię nonstick na średnim ogniu. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Dodaj ziemniaki na patelnię; smażyć 10 minut, mieszając od czasu do czasu. Wymieszać z grzybami i 1/4 łyżeczki soli; smażyć 8 minut lub aż ziemniaki będą miękkie, mieszając od czasu do czasu.
Zdjąć z patelni; odstawić.
Wytrzyj patelnię do czysta ręcznikami papierowymi. Stopić 2 łyżeczki masła w patelni na średnim ogniu.
Połączyć jajka, pozostały 1/4 łyżeczki soli i pieprzu w misce, mieszając trzepaczką, aż jajka będą spienione.
Wlać połowę masy jajecznej na patelnię i energicznie mieszać żaroodporną szpatułką przez około 10 sekund lub do momentu, gdy Jajko zacznie gęstnieć. Ostrożnie poluzuj ułożone krawędzie omletu łopatką, przechylając patelnię, aby wylać niegotowane jajko na boki. Kontynuuj tę procedurę przez około 10 do 15 sekund lub aż prawie nie pozostanie płynne jajko.
Zdejmij patelnię z ognia; ułóż połowę mieszanki ziemniaków, 1/2 szklanki szpinaku i 1/4 szklanki sera nad omletem na patelni. Uruchom szpatułkę wokół krawędzi i pod omletem, aby poluzować ją z patelni. Złożyć omlet na pół. Przełóż omlet z patelni na talerz.
Przeciąć na pół w poprzek. Powtórz procedurę z pozostałym masłem, mieszaniną jaj, mieszaniną ziemniaków, szpinakiem i serem.