Szybki Marokański Kuskus
Szybki marokański kuskus może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru przystawek. Ten przepis służy 6. Na 1,22 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 267 kalorii, 7G białka, oraz 10 g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest lubiany przez 3 smakoszy i kucharzy. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jeśli masz oliwę z oliwek, czosnek, złote rodzynki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 36%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Kuskus Marokański, Kuskus Marokański, oraz Kurczak marokański z kuskusem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić wodę do wrzenia w rondlu; mieszać kuskus do wrzącej wody i gotować, aż kuskus wchłonie całą wodę i jest gotowane przez, 10 do 15 minut.
Rozgrzać oliwę z oliwek na patelni na średnim ogniu; gotować i mieszać cebulę, szalotka, i czosnek w gorącym oleju, aż cebula jest lekko rumiane, 15 do 20 protokół. Wymieszać rodzynki, suszone pomidory i migdały do mieszanki cebuli; gotować i mieszać do ogrzania przez, o 5 protokół.
Wymieszać kuskus do mieszanki cebula-rodzynki; gotować i mieszać aż do ogrzania przez, o 5 protokół. Doprawić mieszankę kuskusu solą i pieprzem; dodać sok z cytryny.
Wyjmij patelnię z ognia i wymieszaj masło z kuskusem.