Szybki Krab Cioppino
Szybkie Crab Cioppino może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis ma 235 kalorii, 17g białka, oraz 8G tłuszczu na porcję. Na 2,45 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Mieszanka czosnku, pasty pomidorowej, liści oregano i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Szybki Krab Cioppino, Krab Pieczony W Stylu Cioppino, oraz Szybki Cioppino dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wlać oliwę z oliwek do 5-do 6-quart patelni na średnim ogniu. Gdy gorące, dodać cebulę i czosnek i mieszać często aż kuleje, 3 do 4 protokół.
Dodaj bulion, wino, pastę pomidorową, Bazyl, oregano i tymianek; często mieszaj do wrzenia. Zmniejszyć ogień i dusić, mieszając od czasu do czasu, do mieszania smaków, o 10 protokół.
Dodać sól i pieprz do smaku.
Dodać kraby i dusić, od czasu do czasu mieszając delikatnie, aż gorące, o 5 protokół.
Kadzi i bulionu wymieszać w szerokie miski i udekorować gałązkami bazylii.
Przechowywać żywe kraby luźno przykryte w lodówce do 12 godzin. Chwyć kraby ostrożnie od tyłu, między nogami, i umieścić w patelni, aby upewnić się, że pasują, z 3 do 4 cali prześwitu poniżej obręczy patelni.
Usuń kraby i napełnij patelnię wystarczającą ilością wody, aby pokryć kraby o 2 do 3 cali. Przykryć patelnię i doprowadzić wodę do wrzenia na dużym ogniu.
Po kolei, chwyć kraby, jak opisano powyżej i zanurz je głową we wrzącej wodzie; jeśli masz za dużo wody, wyrzuć nadmiar wody i wyrzuć. Zakryj patelnię i zacznij wyczucie czasu. Gdy woda wznawia wrzenia, zmniejszyć ogień do gotować. Gotować 1 1/2 - do 2 1/2-Funt kraby 15 minut, 3-Funt kraby około 20 minut.
Odcedzić kraby; aby móc szybko poradzić sobie, spłucz krótko zimną wodą.
Jak czyścić, pękać i łuszczyć kraba
Zdjąć i wyrzucić trójkątną klapkę od strony brzucha.
Obróć stronę brzucha kraba w dół; pociągnij od tyłu, podnieś tylną skorupę.
Spuścić i wyrzucić płyn z muszli. W razie potrzeby, miarka miękkie, złote masło krabowe i biały tłuszcz krabowy z muszli do małej miseczki do jedzenia przez łyżkę z krabem lub wymieszać w sosie zanurzeniowym. Jeśli używasz tylnej powłoki do dekoracji, odłam kostną część (usta) z przedniego końca powłoki i wyrzuć. Dobrze spłukać skorupę i osuszyć.
Na części ciała zdjąć i wyrzucić czerwonawą membranę, która pokrywa środek (jeśli nie zeszła z tyłu) i wszelkie luźne kawałki. Wyjmij Pozostałe złote masło i dodaj do miski. Ściągnąć i wyrzucić długie, gąbczaste skrzela z boków ciała. Dobrze spłucz ciało zimną wodą.
Skręć nogi i pazury od ciała. Za pomocą dziadka do orzechów lub młotka do drewna złamać skorupę każdej części nogi i pazura. Nożem pokrój ciało na ćwiartki.
Rozbij nogi i pazury; używając palców, małego widelca, kilofa lub czubka nogi kraba, usuń mięso. Wyciągnij sekcje ciała od siebie i wykop kieszenie mięsa. Odrzuć pociski. Jeden ugotowany, oczyszczony 1 3/4 - do 2-funtowy Krab (z tylną skorupą) daje 7 1/2 do 8 uncji (1 1/3 do 1 1/2 szklanki) mięsa; cięższe kraby nie zawsze mają więcej mięsa.