Szybki Krab Cioppino

Szybki Krab Cioppino
Szybkie Crab Cioppino może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis ma 235 kalorii, 17g białka, oraz 8G tłuszczu na porcję. Na 2,45 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Mieszanka czosnku, pasty pomidorowej, liści oregano i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Szybki Krab Cioppino, Krab Pieczony W Stylu Cioppino, oraz Szybki Cioppino dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wlać oliwę z oliwek do 5-do 6-quart patelni na średnim ogniu. Gdy gorące, dodać cebulę i czosnek i mieszać często aż kuleje, 3 do 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
2
Dodaj bulion, wino, pastę pomidorową, Bazyl, oregano i tymianek; często mieszaj do wrzenia. Zmniejszyć ogień i dusić, mieszając od czasu do czasu, do mieszania smaków, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
3
Dodać sól i pieprz do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
4
Dodać kraby i dusić, od czasu do czasu mieszając delikatnie, aż gorące, o 5 protokół.
5
Kadzi i bulionu wymieszać w szerokie miski i udekorować gałązkami bazylii.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
ChochlaChochla
6
Jak gotować kraba
Składniki, których będziesz potrzebować
KrabKrab
7
Przechowywać żywe kraby luźno przykryte w lodówce do 12 godzin. Chwyć kraby ostrożnie od tyłu, między nogami, i umieścić w patelni, aby upewnić się, że pasują, z 3 do 4 cali prześwitu poniżej obręczy patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
8
Usuń kraby i napełnij patelnię wystarczającą ilością wody, aby pokryć kraby o 2 do 3 cali. Przykryć patelnię i doprowadzić wodę do wrzenia na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
9
Po kolei, chwyć kraby, jak opisano powyżej i zanurz je głową we wrzącej wodzie; jeśli masz za dużo wody, wyrzuć nadmiar wody i wyrzuć. Zakryj patelnię i zacznij wyczucie czasu. Gdy woda wznawia wrzenia, zmniejszyć ogień do gotować. Gotować 1 1/2 - do 2 1/2-Funt kraby 15 minut, 3-Funt kraby około 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ChochlaChochla
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
10
Odcedzić kraby; aby móc szybko poradzić sobie, spłucz krótko zimną wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
11
Jak czyścić, pękać i łuszczyć kraba
Składniki, których będziesz potrzebować
KrabKrab
12
Zdjąć i wyrzucić trójkątną klapkę od strony brzucha.
13
Obróć stronę brzucha kraba w dół; pociągnij od tyłu, podnieś tylną skorupę.
Składniki, których będziesz potrzebować
KrabKrab
14
Spuścić i wyrzucić płyn z muszli. W razie potrzeby, miarka miękkie, złote masło krabowe i biały tłuszcz krabowy z muszli do małej miseczki do jedzenia przez łyżkę z krabem lub wymieszać w sosie zanurzeniowym. Jeśli używasz tylnej powłoki do dekoracji, odłam kostną część (usta) z przedniego końca powłoki i wyrzuć. Dobrze spłukać skorupę i osuszyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Do ZanurzaniaSos Do Zanurzania
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
KrabKrab
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
15
Na części ciała zdjąć i wyrzucić czerwonawą membranę, która pokrywa środek (jeśli nie zeszła z tyłu) i wszelkie luźne kawałki. Wyjmij Pozostałe złote masło i dodaj do miski. Ściągnąć i wyrzucić długie, gąbczaste skrzela z boków ciała. Dobrze spłucz ciało zimną wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
16
Skręć nogi i pazury od ciała. Za pomocą dziadka do orzechów lub młotka do drewna złamać skorupę każdej części nogi i pazura. Nożem pokrój ciało na ćwiartki.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
17
Rozbij nogi i pazury; używając palców, małego widelca, kilofa lub czubka nogi kraba, usuń mięso. Wyciągnij sekcje ciała od siebie i wykop kieszenie mięsa. Odrzuć pociski. Jeden ugotowany, oczyszczony 1 3/4 - do 2-funtowy Krab (z tylną skorupą) daje 7 1/2 do 8 uncji (1 1/3 do 1 1/2 szklanki) mięsa; cięższe kraby nie zawsze mają więcej mięsa.
Składniki, których będziesz potrzebować
(zalecany: Sos A1)(zalecany: Sos A1)
KrabKrab
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić

Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling

Skorupiaki można łączyć z Chardonnay, Muscadet i Riesling. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. The Frank Family Vineyards Lewis Vineyard Reserve Chardonnay z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 62 dolarów za butelkę.
Frank Family Vineyards Lewis Vineyard Reserve Chardonnay
Frank Family Vineyards Lewis Vineyard Reserve Chardonnay
Wino ma słomkowożółty kolor. Na nosie wyraża wolno pieczone gruszki i kwiaty wiciokrzewu. Na podniebieniu wino jest jasne i pełne, z mnóstwem cytryny Meyer i świeżych smaków moreli.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia25
Magazyn