Szybki Dżem Z Jeżyn
Szybki dżem z jeżyn może być tylko przyprawą, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 0g białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 24 kalorie. Ten bezglutenowy i wegański przepis służy 16 i kosztuje 20 centów za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Przynosi wam to moje przepisy. Udaj się do sklepu i odbierz jeżyny, skrobię kukurydzianą, crème de cassis i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia not so awesome spoonacular score of 23%. Spróbuj Summer Lovin': Quick Strawberry Sangria Jam, Szybki Cobbler Blackberry, oraz Szybkie Pierogi Z Jeżynami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz jeżyny, Likier, cukier i sok w średnim rondlu na średnim ogniu. Gotować 8 minut lub aż jagody zaczną mięknąć; często mieszać.
Połączyć wodę i skrobię kukurydzianą w małej misce, mieszając trzepaczką; wymieszać z mieszanką jagodową. Doprowadzić do wrzenia; gotować 1 minutę lub do zgęstnienia, stale mieszając. Schłodzić; wlać do szczelnego pojemnika. Kryj się i wyluzuj.
Uwaga: dżem Przechowywać w lodówce w hermetycznym pojemniku przez okres do dwóch tygodni.