Szwedzkie klopsiki z indyka z makaronem
Szwedzkie Pulpety Z Indyka Z Makaronem to danie główne dla 5 osób. Jedna porcja zawiera 510 kalorii, 39 g białka i 9 g tłuszczu. Za 3,15 USD za porcję ten przepis pokrywa 19% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Ten przepis jest typowy dla kuchni skandynawskiej. Ten przepis z Taste of Home wymaga soli, zmielonego ziela angielskiego, ząbka czosnku i pieprzu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 49%. Ten wynik jest dobry. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Szwedzkie klopsiki z makaronem, Szwedzkie klopsiki z makaronem w błyskawicznym tempie i Szwedzkie klopsiki z indyka.
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj jajko, mleko, 1/2 łyżeczki sosu Worcestershire, bułkę tartą, cebulę, natkę pietruszki, czosnek, 1/2 łyżeczki soli, 1/4 łyżeczki pieprzu i ziela angielskiego. Pokruszyć indyka na mieszaninę i dobrze wymieszać. Uformuj w 1-1/2-cala. kulki.
Umieść klopsiki w 15-calowym pojemniku. x 10 cali blacha do pieczenia pokryta sprayem kuchennym.
Piec w temperaturze 375° przez 15-20 minut lub do momentu, aż przestaną być różowe.
W międzyczasie ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. W dużym rondlu wymieszaj skrobię kukurydzianą i bulion, aż uzyskasz gładką masę. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać przez 2 minuty lub do momentu, aż zgęstnieje.
Wymieszaj śmietanę, koperek i resztę sosu Worcestershire, sól i pieprz.
Odcedzić makaron; wymieszać z sosem.