Szwajcarskie Ziemniaki Zapiekane
Szwajcarskie Ziemniaki zapiekane to bezglutenowe przepis z 6 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 214 kalorii. Na 1,02 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Działa dobrze jako niedrogi dodatek. Udaj się do sklepu i odbierz pieczone ziemniaki, pieprz, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. To będzie hit w Twoim Wielkanoc wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 69%. Podobne przepisy to Szwajcarskie Ziemniaki Zapiekane, Szynka i Szwajcarskie Ziemniaki zapiekane, oraz Szwajcarskie Ziemniaki Zapiekane.
Instrukcje
Usuń korzenie, zewnętrzne liście i wierzchołki z porów. Spłukać pod zimną wodą; pokroić w paski 1 1/2 x 1/2 cala.
Połącz pory, sok z cytryny, oliwę z oliwek,1/4 łyżeczki soli i pieprzu w naczyniu do pieczenia 11 x 7 cali.
Piec w 500 przez 20 minut lub do czasu, aż pory będą miękkie, mieszając raz. Wymieszać por łyżką do miski; odstawić na bok. Zmniejsz temperaturę piekarnika do 35
Płaszcz do pieczenia naczynia z gotowania sprayu, i zorganizować połowę plastrów ziemniaków w naczyniu.
Mieszaninę porów rozprowadzić na plastrach ziemniaków. Wierzch z pozostałymi plastrami ziemniaków; posypać 1/4 łyżeczki soli.
Połączyć mleko i przyprawione masło gruszkowe w małej misce, mieszając trzepaczką do uzyskania gładkości; wlać plastry ziemniaków. Przykryć luźno folią; piec w temperaturze 350 przez 45 minut. Odkryć i piec 30 minut.
Posypać serem i piec dodatkowe 10 minut.