Szwajcarski Chard Tzatziki (Dip Jogurtowy)
Przepis szwajcarski Chard Tzatziki (jogurt Dip) jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest świetnym Wegetariańskie opcja dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Na 57 centów za porcję, dostajesz przystawkę, która serwuje 4. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 2G białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 198 kalorii. Ten przepis z Simply Recipes ma 43 fanów. Super Bowl będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jeśli masz oliwę z oliwek, oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, jogurt i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Chard Szwajcarski Tzatziki, Szwajcarska Sałatka z Chard z jogurtem Garlicky, oraz Dip jogurtowo-Feta dla podobnych receptur.
Instrukcje
1 doprowadzić rondel 1 lub 2 quart, w połowie wypełnione wodą, do wrzenia.
Dodać posiekane liście boćwiny. Gotować do miękkości, o 3-5 protokół. Podczas gotowania, przygotuj miskę z lodowatą wodą do lodowej kąpieli. Gdy chard jest gotowane, przecedzić przez drobną siatkę sitka i umieścić w łaźni lodowej, aby zatrzymać gotowanie.
Odcedzić i odstawić.2 za pomocą moździerza i tłuczkiem zmielić czosnek i sól na pastę. W średniej wielkości misce, mieszać w jogurt, chard, czosnek, oliwa z oliwek, sok z cytryny, i pieprz cayenne. Odstawić.3
Pokrój chlebek pita w trójkąty i układ w jednej warstwie na patelni do pieczenia (użyj solidnej patelni do pieczenia, a nie arkusza ciastek lub arkusz ciastek będzie się wypaczać).
Skropić oliwę z oliwek po jednej stronie klinów pita. Użyj pędzla do ciasta, aby równomierniej rozprowadzić oliwę z oliwek.
Miejsce w grupie brojlerów. Dusić przez 5 minut lub aż chleb pita zaczyna tosty.
Wyjąć i ostudzić na minutę.
Podawać tzatziki z klinami pita.