Szwajcarski Chard Gratin Alice Waters
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc dać Alice Waters ' Swiss Chard Gratin spróbować. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 448 kalorii, 14g białka, oraz 20 g tłuszczu. Na 1,65 zł za porcję, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i podnieś mąkę, sól, mleko i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Ratatouille Alice Waters, Spaghetti Alice Waters z Zielonym czosnkiem, oraz Kolacja Dziś Wieczorem: Gazpacho Alice Waters dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić duży rondel osolonej wody do wrzenia. Cienko pokroić zarezerwowane łodygi chard, dodać je do wody i gotować przez 2 minuty.
Dodać liście i kontynuować gotowanie do miękkości, o 3-4 minut dłużej.
Odcedzić i pozostawić do ostygnięcia, następnie delikatnie wycisnąć nadmiar płynu i grubo posiekać.
W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 350 stopni. Roztopić 1 łyżkę masła i wrzucić bułkę tartą, a następnie rozłożyć je na małej blasze do pieczenia. Tosty, mieszając od czasu do czasu, aż lekko rumiane, o 10 protokół.
W średnim rondlu rozpuścić 3 łyżki masła na średnim ogniu, następnie dodać cebulę. Pocić do przezroczystego, 5-7 minut, a następnie wymieszać z chard i kilka szczypty soli. Gotować przez 3 minuty, następnie posypać mąkę na boczku i dobrze wymieszać do obtarcia.
Dodać mleko i gałkę muszkatołową i doprowadzić do wrzenia, a następnie gotować na wolnym ogniu przez 5 minut, jak mieszanina zgęstnieje. Chard powinien być po prostu wilgotny, ale nie zbyt mokry, bo inaczej zapiekanka nie będzie odpowiednio brązowa. Smak i doprawić solą.
Masło do pieczenia naczynia i rozprowadzić mieszaninę chard równomiernie w naczyniu. Kropki z pozostałym masłem i top z bułką tartą.
Piec w temperaturze 350 stopni, aż złoty i bulgotanie, 20-30 minut. Pozostawić do ostygnięcia na kilka minut, a następnie podawać.