Szwajcarska jajecznica z serem
Przepis na Swiss Cheese Scramble można przygotować w około 50 minut . Za 2,11 USD za porcję przepis ten pokrywa 25% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To śniadanie ma 694 kalorie , 36 g białka i 52 g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest przeznaczony dla 8 osób. Mieszanka jajek, kostek chleba, masła i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. 3 osoby przygotowały ten przepis i zrobiłyby go ponownie. Jest on dostarczany przez Allrecipes. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje solidną ocenę Spoonacular wynoszącą 61% . Wypróbuj Black Bean Garlic Shrimp Scramble , Country Breakfast: Tofu and Veggie Scramble With Home Fries i Turkey Sausage, Chard & Sweet Potato Breakfast Scramble, aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
Umieść boczek w dużej, głębokiej patelni. Smaż na średnio-wysokim ogniu, aż równomiernie zbrązowieje.
Odcedź, pokrusz i odstaw.
Wymieszaj kostki chleba z mlekiem.
Odcedź po 5 minutach. W osobnej misce ubij mleko, jajka, sól i pieprz.
W dużej patelni lub rondlu rozpuść 1/4 szklanki masła na średnim ogniu.
Dodaj mieszankę jajeczną i mieszaj, aż będzie miękka. Nie gotuj całkowicie.
Dodaj namoczone kostki chleba i przełóż je do natłuszczonej formy do pieczenia o wymiarach 9x13 cali.
Posyp zapiekankę startym serem. W małej misce wymieszaj masło i bułkę tartą.
Posyp ser tą mieszanką, a następnie posyp boczkiem. Przykryj i wstaw do lodówki na noc.
Następnego ranka rozgrzej piekarnik do 175 stopni Celsjusza (350 stopni Fahrenheita).
Piec w nagrzanym piekarniku przez 40 minut.