Sztuka jedzenia rzepy
Sztuka jedzenia rzepy Gratin może być tylko przystawką, której szukasz. Na 1,31 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 450 kalorii, 17g białka, oraz 16G tłuszczu. Ten przepis służy 4. Mieszanka soli i pieprzu, mleko, szynka suszona na sucho, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. 21 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Tarka Z Rzepy, Tarka Z Rzepy, oraz Tarka Z Rzepy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby beszamel: roztopić masło w dużym rondlu o grubym dnie, wymieszać z mąką i gotować i mieszać mieszaninę przez 1 minutę.
Dodaj zimne mleko na raz i natychmiast ubijaj połączenie gładko, pokrywając całe dno patelni. Mieszaj w sposób ciągły, przełączając się na drewnianą szpatułkę lub łyżkę i nadal pokrywając całe dno, aż mieszanina zgęstnieje i zacznie bąbelkować. Zmniejsz ogień i dodaj liść laurowy, szynkę i cebulę utkaną z goździkami. Gotować w stałej niskiej bańce przez co najmniej 30 minut, mieszając od czasu do czasu na całym dnie patelni.
Umieść dyfuzor ciepła pod patelnią, jeśli to konieczne, aby utrzymać sos w Gołej bańce i zapobiec przywieraniu i brązowieniu.
Usuń liść laurowy, szynkę, cebulę i goździki. Smak i dobrze doprawić solą, wystarczy doprawić warzywo, zbyt; zmielić w pieprzu i dodać kilka kratek gałki muszkatołowej, wystarczy wykryć. Jeśli to konieczne, przerzedź beszamel z mlekiem do łatwo wylewającej się konsystencji—ubijając ją razem-lekko grudkowata konsystencja nie zrobi różnicy w końcu.
Rozgrzać piekarnik do 177°. masło dobrze naczynie do pieczenia, 8-by-12-calowy owal lub odpowiednik. Ułóż połowę rzepy w jednej warstwie i zalej je połową beszamelu. Ułóż resztę rzepy w równomiernej warstwie i dodaj resztę beszamelu, tak aby pokryć wszystkie rzepy.
Piec, aż nóż lub widelec pokazuje rzepy w środku są miękkie, około 1 godziny. Weź naczynie z piekarnika, posypać bułkę tartą na powierzchni i rozprowadzić na nich dużą liczbę cienkich wiórków masła (łatwiej Ogolone z zimnego patyczka). Brąz powierzchni pod brojlerów, obserwując i dbając, że danie jest na tyle daleko od źródła, że okruchy nie czernieją.