Szprychy Śliwkowo-Jagodowe
Need a bezglutenowy i wegański napój? Spritzery śliwkowo-jagodowe mogą być świetnym przepisem do wypróbowania. Na 72 grosze za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 0g białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 46 kalorii. Ten przepis służy 8. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka śliwek, jagód, wody i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Szprychy Śliwkowo-Jagodowe, Szprychy Śliwkowo-Jagodowe, oraz Blueberry Whiskey Spritzers.
Instrukcje
Doprowadzić wodę do wrzenia w średnim rondlu.
Dodaj jagody, śliwki, 8 liści laurowych i cukier, przykryj i gotuj na dużym ogniu, mieszając, aż sok zmniejszy się do około 3 szklanek i śliwki będą miękkie, około 20 minut. Odcedź mieszaninę przez drobne sito, lekko naciskając łopatką, aby wyodrębnić sok; zarezerwuj liście laurowe. Powrót sok na patelnię, dodać zarezerwowane liście laurowe i dusić na umiarkowanym ogniu, aż zmniejszy się do 2 filiżanek, o 10 protokół. Wyrzuć liście laurowe; pozostaw syrop do ostygnięcia.
Do każdego napoju delikatnie ubić 1/4 szklanki syropu śliwkowo-jagodowego do 1 szklanki zimnej sody klubowej, wlać do szklanki, udekorować liściem laurowym i podawać.
Dodać do przodu: syrop można przechowywać w lodówce przez 1 tydzień.
Wlać 2 łyżki syropu jagodowego do fletu szampana i polać szampanem.