Szpinakowe Puree Ziemniaczane
Potrzebujesz bezglutenowego i wegetariańskiego dodatku lakto ovo ? Puree Ziemniaczane ze Szpinakiem mogą być niesamowitym przepisem, który warto wypróbować. Ten przepis jest przeznaczony dla 10 osób i kosztuje 67 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 5 g białka , 15 g tłuszczu i łącznie 256 kalorii . 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny . Udaj się do sklepu i kup ser cheddar, cukier, pieprz i kilka innych rzeczy, aby przygotować je już dziś. Dzięki temu przepisowi Święto Dziękczynienia będzie jeszcze bardziej wyjątkowe. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 55% , to danie jest solidne. Puree Ziemniaczane ze Szpinakiem , Puree Ziemniaczane z Więdniętym Szpinakiem i Puree Ziemniaczane ze Szpinakiem i Karczochami są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Ziemniaki włóż do rondla i zalej wodą; przykryć i doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Gotuj przez 15-20 minut lub do momentu, aż będzie bardzo miękka.
Dobrze odcedź i przełóż do miski; zacier.
Dodać śmietanę, masło, cukier, sól, pieprz i koperek; Dobrze wymieszać. Wymieszaj szpinak.
Przenieść do natłuszczonej formy o pojemności 2 qt. naczynie do pieczenia.
Piec bez przykrycia w temperaturze 350°C przez 30-35 minut, w przeciwnym razie ser się roztopi.