Szpinak Zimny Sezamowy
Zimny szpinak sezamowy może być tylko przystawką, której szukasz. Na 2,42 zł za porcję, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 9g białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 119 kalorii. Ten przepis służy 4. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka szpinaku, cukru, octu winnego ryżowego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie dieta. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia niesamowite spoonacular wynik 91%. Spróbuj Makaron Sezamowy Na Zimno, Makaron Sezamowy Na Zimno, oraz Makaron Sezamowy Na Zimno dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przygotuj kąpiel lodową. Doprowadzić 3 ćwiartki osolonej wody do wrzenia.
Dodaj szpinak i blansz szybko, 15 do 20 sekund.
Spuścić i zanurzyć się w łaźni lodowej.
Szpinak dobrze odcedzić i grubo posiekać.
Umieścić w średniej misce do serwowania.
Ubić razem olej sezamowy, ocet, sos sojowy, pastę chili, imbir i cukier.
Wlać mieszaninę na szpinak i wymieszać do połączenia. Doprawić solą i pieprzem do smaku i posypać prażonym sezamem.
Podawać w temperaturze pokojowej lub na zimno.