Szpinak, ziemniaki i boczek Au Gratin
Szpinak, ziemniaki, i boczek Au Gratin może być tylko przystawka szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 272 kalorie. Ten przepis służy 8. Na 68 centów za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 21 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz ziemniaki, pieprz pieprzowy, mąkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Szpinak, ziemniaki i boczek Au Gratin, Ziemniaki Szpinak Au Gratin, oraz Zapiekanka z boczku, parmezanu i szpinaku dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Ziemniaki umieścić w dużym garnku, przykryć wodą i doprowadzić do wrzenia. Ziemniaki gotować do miękkości i nadal twarde, o 15 protokół; odcedzić i odstawić do ostygnięcia.
Roztopić masło w rondlu na średnim ogniu; gotować i mieszać zieloną cebulę w gorącym maśle, aż zmięknie, 1 do 2 protokół.
Mąkę ubić na zieloną cebulę i masło; stopniowo mieszać z mlekiem, stale ubijając, aż mieszanina będzie zagęszczona i bąbelkowa. Wymieszać sól i ser Cheddar do sosu, mieszając, aż ser się rozpuści.
Pokroić ziemniaki i umieścić około połowy ziemniaków na dnie naczynia żaroodpornego; posypać solą i czarnym pieprzem.
Połową szpinaku i połową pieprzu polać ziemniakami i polać szpinakiem sosem serowym. Powtórz warstwy, kończąc pozostałym sosem serowym. Przykryć naczynie zapiekanki szczelnie folią aluminiową.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż bulgotanie, o 50 protokół; odkryć naczynie i kontynuować pieczenie, aż rumiane na górze, 5 do 10 więcej minut.
Posypać pokruszonym boczkiem.