Szpinak-Kurczak Faszerowany Fetą
Przepis szpinak-feta nadziewane kurczaka mogą być wykonane w około 35 minut. Jedna porcja tego dania zawiera około 34g białka, 11g tłuszczu i w sumie 388 kalorii. Ten przepis służy 6. Za $1.96 za porcję, ten przepis okładki 27% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Tylko kilka osób naprawdę polubiło ten dodatek. Wystarczy mieszanka oliwy z oliwek, makaronu, pieprzu i garści innych składników, aby ten przepis był tak smaczny. Przynosi ci smak domu. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia wynik spoonacular 62%, co jest dobre. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Kurczak faszerowany szpinakiem i fetą, Szpinak-Kurczak Faszerowany Fetą, oraz Kurczak faszerowany szpinakiem i fetą.
Instrukcje
Spłaszcz kurczaka do 1/4 cala. grubość.
Połącz szpinak i 1/2 szklanki sera feta; łyżka w dół środka każdej połowy piersi kurczaka. Złóż kurczaka na nadzienie i zabezpiecz wykałaczkami.
Połącz mąkę, oregano, sól i pieprz; natrzyj kurczaka.
Na dużej patelni brązowy kurczak w oleju ze wszystkich stron. Wyrzuć wykałaczki.
Umieść kurczaka w wysmarowanej tłuszczem płytkiej 3-qt. naczynie do kuchenki mikrofalowej. Na wierzch z pomidorami i pozostałym serem feta.
Przykryj i mikrofaluj na wysokim poziomie przez 18-20 minut lub do momentu, gdy soki z kurczaka będą klarowne, a ser się rozpuści.
W razie potrzeby podawaj na makaronie.