Szpinak indyjski i ciecierzyca

Indyjski szpinak z ciecierzycą to indyjski przepis na 4 osoby. Jedna porcja zawiera 348 kalorii , 15 g białka i 21 g tłuszczu . Za 2 dolary za porcję ten przepis pokrywa 32% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka ciecierzycy, szpinaku, proszku curry i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. 3 osoby wypróbowały ten przepis i go polubiły. Niewielu osobom ten dodatek przypadł do gustu. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 25 minut . Jest on sponsorowany przez Foodnetwork. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową i laktoowowegetariańską . Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje imponującą ocenę Spoonacular wynoszącą 86% . Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis, spodobały się także przepisy: Dorsz z ciecierzycą, porem, młodym jarmużem i podsmażonymi pomidorkami koktajlowymi , Ciecierzyca z warzywami w sosie curry i Złota ciecierzyca z kolendrą, czosnkiem, suszonymi pomidorami i serem kozim .
Instrukcje
Rozgrzej olej na patelni o średnim ogniu.
Dodaj cebulę i smaż, aż będzie szklista. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
Dodaj czosnek i smaż przez kolejną minutę.
Dodaj przyprawy i gotuj, aż poczujesz aromat.
Dodaj jogurt, pół na pół, rozmrożony szpinak wraz z płynem i odsączoną ciecierzycę. Doprowadź do wrzenia na średnim ogniu i gotuj, aż się podgrzeje.