Szpinak i ser Nadziewane Manicotti
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na hor d ' oeuvre, więc wypróbuj Manicotti nadziewane szpinakiem i serem. Ten przepis serwuje 30 i kosztuje 1,08 USD za porcję. Jedna porcja zawiera 170 kalorii, 11g białka, oraz 12g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 6 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 1 godzina i 15 minut. Mieszanka sosu alfredo, muszli manicotti, sosu do spaghetti i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest dostarczany przez Allrecipes. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 74%. Ten wynik jest dobry. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Manicotti Nadziewane Szpinakiem I Serem, Manicotti nadziewane szpinakiem i potrójnym serem, oraz SZPINAK I KIEŁBASA NADZIEWANE MANICOTTI.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C). Podziel ser mozzarella na 3 porcje.
Zagotuj duży garnek lekko osolonej wody. Gotuj manicotti we wrzącej wodzie, od czasu do czasu mieszając, aż lekko zmięknie, ale nadal będzie jędrne, około 7 minut.
Odcedź i odpocznij w misce z zimną wodą.
Połącz szpinak, sos Alfredo, parmezan i 1 porcję sera mozzarella w dużej misce; dobrze wymieszaj i dopraw solą i pieprzem. Łyżka wypełnić mieszaninę do każdej powłoki manicotti. Podziel nadziewane muszle równomiernie między dwa naczynia do pieczenia o wymiarach 9x13 cali.
Każde naczynie do pieczenia polać 1 słoikiem sosu spaghetti i posypać równymi porcjami sera mozzarella. Przykryj oba naczynia do pieczenia folią aluminiową.
Piec w rozgrzanym piekarniku, aż ser się rozpuści, a sos będzie musujący, około 45 minut.