Szpinak i ser
Szpinak i ser Stratan jest bezglutenowe i pierwotne danie główne. Jedna porcja zawiera 370 kalorii, 25g białka, oraz 26g tłuszczu. Na 2,22 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Udaj się do sklepu i odbierz sól, mleko, grubo gruyère i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć cebulę można śledzić to danie główne z Candy Corn Cupcakes jako deser. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Warstwy szynki, szpinaku i sera, Szpinak I Ser, oraz Szpinak I Ser.
Instrukcje
Wycisnąć garści szpinaku, aby usunąć jak najwięcej płynu, a następnie drobno posiekać.
Cebulę ugotować na maśle na dużej patelni ciężkiej na umiarkowanym ogniu, mieszając, do miękkości, 4 do 5 protokół.
Dodać 1/2 łyżeczki soli, 1/4 łyżeczki pieprzu i gałki muszkatołowej i gotować, mieszając, 1 minutę. Szpinak wymieszać, następnie zdjąć z ognia.
Jedną trzecią kostek chleba rozłóż w maślanym 3-ćwiartkowym naczyniu do zapiekania lub innym płytkim ceramicznym naczyniu do pieczenia i równomiernie polej jedną trzecią mieszanki szpinaku.
Posypać jedną trzecią każdego sera. Powtórz nakładanie warstw dwa razy (kończąc na serach).
W dużej misce wymieszać mleko, jajka, musztardę i pozostałą 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu i równomiernie zalać warstwami. Schłodzić warstwę, przykrytą folią, co najmniej 8 godzin (dla chleba do wchłonięcia kremu).
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Pozostawić warstwy w temperaturze pokojowej przez 30 minut.
Piec warstwy, Odkryte, w środku piekarnika, aż dmuchane, złoty kolor, i gotowane przez, 45 do 55 protokół.
Odstawić na 5 minut przed podaniem.
* Warstwy można schłodzić do 1 dnia.
Odstawić w temperaturze pokojowej na 30 minut przed pieczeniem.