Szparagi z smalcem i estragonem
Need a bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie przystawki? Szparagi ze smalcem i estragonem mogą być spektakularnym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 144 kalorie, 5G białka, oraz 12g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na $3.6 za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 64 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz sól, Smalce, sok z cytryny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Przynosi ci to Epikurious. Z łyżeczką wynik 64%, to danie jest solidne. Spróbuj Szparagi Z Smalcem I Estragonem, Szparagi Z Morelami, oraz Świeże Smalce I Szparagi dla podobnych receptur.
Instrukcje
Białe i zielone szparagi gotować osobno w garnku 5-6-litrowym wrzącej osolonej wody, odsłoniętym, aż do miękkości, około 5 minut dla białych szparagów; około 3 minut dla zielonych szparagów.
Szparagi przełożyć łyżką szczelinową na durszlak i spłukać pod zimną wodą (aby przestać gotować), a następnie ponownie odcedzić. Pat dry.
Podgrzać 3 łyżki masła w 12-calowej patelni ciężkiej na umiarkowanie wysokim ogniu, aż piana ustąpi, następnie podsmażyć szalotki, mieszając, aż złoty kolor, o 2 protokół.
Dodać Smalce i smażyć, często mieszając, do miękkości, o 5 protokół.
Dodać szparagi, estragon, sól, pieprz, i pozostałe 3 łyżki masła i podsmażyć, mieszając, aż do ogrzania przez, o 3 protokół.
Zdjąć z ognia i wymieszać sokiem z cytryny.
Szparagi można gotować dzień wcześniej i schłodzić w szczelnej plastikowej torbie wyłożonej papierowymi ręcznikami.