Szparagi z porem i Pancetta z jajkami en Cocotte
Szparagi z porem i Pancetta z jajkami en Cocotte wymaga około 25 minut od początku do końca. Ten bezglutenowy, pierwotny i דל פחמימות,zny przepis służy 6 i kosztuje 2,52 zł za porcję. To danie główne ma 291 kalorii, 16G białka, oraz 22g tłuszczu na porcję. Ten przepis z Foodnetwork ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz oczywiście sól morską i pieprz, sól morską, świeżo liście tymianku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia solid spoonacular wynik 51%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Poczerniałe pory ze szparagami i gotowanymi jajkami, Poczerniałe pory ze szparagami i gotowanymi jajkami, oraz Jajecznica ze szparagami, porem, Chèvre i koperkiem.
Instrukcje
Trzymając włócznię szparagów w obu rękach, zegnij włócznię, aż pęknie naturalnie w miejscu, w którym włócznia stanie się twarda. Odrzuć twardy koniec i powtórz z pozostałymi szparagami.
Pokrój szparagi na 1-calowe długości.
Zagotuj duży garnek osolonej wody.
Gdy woda się nagrzeje, rozgrzej oliwę z oliwek na patelni na średnim ogniu i gotuj pancettę, aż pancetta będzie prawie chrupiąca, około 5 minut.
Dodaj por i smaż, aż zmięknie, ale nie będzie zabarwiony.
Dodaj szparagi do wrzącej wody i gotuj do miękkości, 3 do 4 minut.
Odcedź i dodaj na patelnię. Dopraw mieszankę solą i pieprzem i wymieszaj, aby pokryć.
Przełóż do miski i podawaj natychmiast.
Podawać jako pierwsze danie lub jako danie główne z jajkami en Cocotte.
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Natrzyj wnętrze 6 kokilek masłem, a następnie dopraw tymiankiem, rozprowadzając oba równo między kokilkami.
Do każdego dodać 2 jajka, doprawić solą i pieprzem.
Umieść kokilki w naczyniu do pieczenia i wlej wodę do naczynia do pieczenia, aż znajdzie się w połowie boków kokilek. Ostrożnie umieść naczynie do pieczenia w nagrzanym piekarniku.
Piecz jajka przez 15 minut lub do zastygnięcia i zarumienienia na wierzchu. Jedz i ciesz się!