Szparagi z porem i Pancetta z jajkami en Cocotte

Szparagi z porem i Pancetta z jajkami en Cocotte
Szparagi z porem i Pancetta z jajkami en Cocotte wymaga około 25 minut od początku do końca. Ten bezglutenowy, pierwotny i דל פחמימות,zny przepis służy 6 i kosztuje 2,52 zł za porcję. To danie główne ma 291 kalorii, 16G białka, oraz 22g tłuszczu na porcję. Ten przepis z Foodnetwork ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz oczywiście sól morską i pieprz, sól morską, świeżo liście tymianku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia solid spoonacular wynik 51%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Poczerniałe pory ze szparagami i gotowanymi jajkami, Poczerniałe pory ze szparagami i gotowanymi jajkami, oraz Jajecznica ze szparagami, porem, Chèvre i koperkiem.

Instrukcje

1
Trzymając włócznię szparagów w obu rękach, zegnij włócznię, aż pęknie naturalnie w miejscu, w którym włócznia stanie się twarda. Odrzuć twardy koniec i powtórz z pozostałymi szparagami.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki
2
Pokrój szparagi na 1-calowe długości.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki
3
Zagotuj duży garnek osolonej wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
4
Gdy woda się nagrzeje, rozgrzej oliwę z oliwek na patelni na średnim ogniu i gotuj pancettę, aż pancetta będzie prawie chrupiąca, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
2 Posiekane Czerwone Cebule2 Posiekane Czerwone Cebule
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
5
Dodaj por i smaż, aż zmięknie, ale nie będzie zabarwiony.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do DekoracjiŚwieżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
6
Dodaj szparagi do wrzącej wody i gotuj do miękkości, 3 do 4 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
7
Odcedź i dodaj na patelnię. Dopraw mieszankę solą i pieprzem i wymieszaj, aby pokryć.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
8
Przełóż do miski i podawaj natychmiast.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
9
Podawać jako pierwsze danie lub jako danie główne z jajkami en Cocotte.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
10
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
11
Natrzyj wnętrze 6 kokilek masłem, a następnie dopraw tymiankiem, rozprowadzając oba równo między kokilkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
12
Do każdego dodać 2 jajka, doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
13
Umieść kokilki w naczyniu do pieczenia i wlej wodę do naczynia do pieczenia, aż znajdzie się w połowie boków kokilek. Ostrożnie umieść naczynie do pieczenia w nagrzanym piekarniku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Plastrów Galaretki żurawinowej6 Plastrów Galaretki żurawinowej
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
14
Piecz jajka przez 15 minut lub do zastygnięcia i zarumienienia na wierzchu. Jedz i ciesz się!
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
TrudnośćŚredni
Gotowe W25 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia15
Magazyn