Szparagi Tilapia W Sosie Z Białego Wina

Szparagi Tilapian z sosem z białego wina mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 316 kalorii, 48g białka, oraz 4G tłuszczu każdy. Na 6,17 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz filety tilapia, bazylia, bazylia i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia świetny spoonacular wynik 81%. Spróbuj Tilapia z kremowym sosem z białego wina z krewetek i krabów, Kurczak i szparagi w sosie z białego wina, oraz Lucjan Czerwony Ze Szparagami W Sosie Z Białego Wina dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Nasmaruj patelnię do pieczenia.
Każdy filet z tilapii owiń wokół 3 szparagów i zabezpiecz drewnianymi wykałaczkami. Rybę przyprawiamy solą i pieprzem, następnie układamy na przygotowanej patelni do pieczenia. Przykryć folią i piec 10 minut.
Zdjąć folię i posypać pokrojoną zieloną cebulę rybą. Powrót patelni, odkryte, do piekarnika do pieczenia przez dodatkowe 5 do 10 minut, lub aż ryby płatki łatwo widelcem.
Podczas pieczenia ryby podgrzej wino w małym rondlu na średnim ogniu. W małej misce połącz skrobię kukurydzianą i sok z cytryny i ubijaj, aż nie będzie widocznych grudek.
Dodaj mieszaninę skrobi kukurydzianej do białego wina, gotowanie i mieszanie, aby zapobiec grudkom.
Dodać suszoną bazylię i czarny pieprz i nadal gotować przez 2 minuty lub aż sos zgęstnieje.
Aby służyć, Usuń wykałaczki z filetów tilapia i sos łyżka na górze.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir, Wino Musujące
Tilapia bardzo dobrze współpracuje z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować GIFFT Kathie Lee Gifford Pinot Grigio. Recenzenci bardzo to lubią z 4.8 z 5 gwiazdek i cena około 15 dolarów za butelkę.
![GIFFT Kathie Lee Gifford Pinot Grigio]()
GIFFT Kathie Lee Gifford Pinot Grigio
GIFFT Pinot Grigio rozbrzmiewa żywą gruszką i tropikalnymi owocami, zrównoważoną przez wyraźną kwasowość i elegancko wyrafinowaną świeżość. To wino o aromatach dojrzałych owoców pestkowych i cytrusów prezentuje smaki melona, nektaryny i cytryny Meyera, które wykończą się lekkimi i orzeźwiającymi.