Szparagi, pomidory i cebula Farinatan to bezglutenowe i wegetariańskie przystawka. Jedna porcja zawiera 351 kalorii, 11g białka, oraz 22g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 2,76 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 22 minuty. Jeśli masz pod ręką szparagi, sok z cytryny, cienką cebulę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Szparagi I Fontina Frittata W Plastrach Pomidor I Czerwona Cebula, Szałwia Farinata, oraz Farinata (Chrupiące Naleśniki Z Mąki Z Ciecierzycy).
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 45
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
2
Połącz pomidory, 1 1/2 łyżeczki oleju, 1/4 łyżeczki rozmarynu i 1/8 łyżeczki czarnego pieprzu w małej misce, podrzucając do płaszcza. Ułóż pomidory w jednej warstwie na patelni z galaretką; piec w temperaturze 450 przez 20 minut, mieszając raz. Lekko schłodzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz Czarny
Rozmaryn
Pomidor
Galaretka
Rolka
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
Patelnia
3
Odważyć lub lekko łyżkę mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miarka
Nóż
4
Połącz 1 szklankę wody, mąkę, 1 łyżkę oliwy z oliwek, pozostałe 2 łyżeczki rozmarynu, sól, a pozostałe 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu w dużej misce, mieszając trzepaczką, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz Czarny
Oliwa Z Oliwek
Rozmaryn
Mąka Uniwersalna
Woda
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
5
Odstawić na 30 minut.
6
Umieść 10-calową żeliwną patelnię w piekarniku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
Piekarnik
7
Rozgrzać dużą patelnię na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
8
Dodać 1 1/2 łyżeczki oliwy z oliwek; zawirować do herbu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek
9
Dodaj cebulę; przykryć i gotować przez 8 minut lub do miękkości, mieszając od czasu do czasu. Wymieszać 1/8 łyżeczki czerwonej papryki i czosnku. Gotować, odkryte, 18 minut lub aż cebula są złote, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka Czerwona
Czosnek
Cebula
10
Zdjąć z ognia; wymieszać ze szparagami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szparagi
11
Ostrożnie wyjmij żeliwną patelnię z piekarnika.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
Piekarnik
12
Dodać 1 łyżkę oleju; zawirować do pokrycia. Wymieszać ciasto raz; wlać ciasto na patelnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
13
Piec w temperaturze 450 przez 20 minut. Wierzch równomiernie z mieszanką cebuli i pomidorów; posypać równomiernie serem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidor
Ser
Cebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
14
Piec dodatkowe 12 minut lub do środka ciasta jest ustawiona.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
15
Wyjąć z piekarnika; odstawić 10 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
16
Pokroić na 4 kliny.
17
Pozostałą 1 łyżkę oleju, soku i octu połączyć w średniej misce, mieszając trzepaczką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet
Sok
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
18
Dodać rukolę; wrzucić do herbu. Ułóż 1 filiżankę rukoli na każdym z 4 talerzy; posypać każdą porcję około 2 łyżeczkami orzechów.