Szparagi pieczone z papryką Gremolata
Pieczone szparagi z długimi paprykami Gremolata mogą być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 3G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 96 kalorii. Na 1,37 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Ten przepis od Serious Eats ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz szparagi, skórkę z cytryny, czosnek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 15 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, całe 30, i wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Szparag Gremolata, Szparagi z Gremolatą, oraz Szparagi z Gremolatą.
Instrukcje
Włącz brojlery i dostosuj stojak do 4 do 6 cali od źródła ciepła. Spód przyciąć dwa cale od szparagów, natrzeć olejem i dobrze doprawić solą. Ułóż w jednej warstwie na patelni bezpiecznej dla piekarnika lub blasze do pieczenia.
Dusić przez dwie do trzech minut, a następnie sprawdzić szparagi pod kątem oznak lekkiego zwęglenia i jasnozielonego koloru. Bardzo cienkie włócznie mogą być wykończone w tym momencie. Ściśnij delikatnie szczypcami. Jeśli nadal bardzo twarde, powrót do brojlerów na kolejne dwie do trzech minut, lub do spears zginać lekko, ale złamać z zatrzaskiem.
Połącz długi pieprz, kolendrę, czosnek i skórkę z cytryny w małej misce i wymieszaj, aby połączyć. Wymieszać ze szparagami i podawać od razu.