Szkliwione Jabłko Krata Ciasto Kawowe

Szkliwione Jabłko Krata Ciasto Kawowe
Need a wegetariański posiłek poranny? Glazurowane Jabłko kraty ciasto kawowe może być doskonałym przepisem, aby spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 306 kalorii. Na 56 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz aktywne drożdże, zmielony kardamon, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Podobne przepisy to Wiśniowy Tort Kawowy, Ciasto Kawowe Glazurowane, oraz Glazurowany Morelowy Tort Kawowy.

Instrukcje

1
Umieść 2 łyżki ciepłej wody w małej filiżance.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
2
Wymieszać z drożdżami.
Składniki, których będziesz potrzebować
DrożdżeDrożdże
3
Odstawić do rozpuszczenia drożdży, około 6 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
DrożdżeDrożdże
4
Mieszaj mleko, cukier, masło i sól w średnim rondlu na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści i masło się rozpuści (mieszanina powinna być po prostu ciepła). Zeskrobać mieszaninę mleka do dużej miski; w razie potrzeby ostudzić do lata.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
CukierCukier
MlekoMleko
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
5
Ubić w mieszaninie drożdży, żółtkach, skórce pomarańczowej i przyprawach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
żółtko Jajażółtko Jaja
PrzyprawyPrzyprawy
DrożdżeDrożdże
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
6
Dodać 2 szklanki mąki; wymieszać gumową łopatką, aż ciasto się połączy. Ciasto wyłożyć na mąkę. Zagniataj, aż będzie gładka i jedwabista, posypując większą ilością mąki przez łyżki stołowe w razie potrzeby, około 6 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka
7
Umieścić w czystej dużej misce. Przykryj folią i ręcznikiem kuchennym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki KuchenneRęczniki Kuchenne
Folia FoliowaFolia Foliowa
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
8
Umieść w ciepłym obszarze wolnym od przeciągów; odstawić do światła i prawie podwoić objętość, około 2 1/2 godziny.
1
Roztopić masło w ciężkiej średniej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Dodać brązowy cukier. Gotować, aż utworzy się gęsty sos ziarnisty, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brązowy CukierBrązowy Cukier
SOSSOS
3
Wymieszać w jabłkach. Gotuj, aż jabłka będą miękkie, a sos zredukuje się do glazury, często rzucając, około 7 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
SOSSOS
4
Wymieszać wszystkie starte skórki i przyprawy. Chłodne napełnianie co najmniej 30 minut i do 3 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzyprawyPrzyprawy
5
Umieść duży arkusz folii na powierzchni roboczej; spryskaj sprayem zapobiegającym przywieraniu. Ciasto wyłożyć na folię.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
6
Rozwałkuj na prostokąt 14x12 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
RolkaRolka
7
Posypać okruchy cookie w 4-calowy szeroki pasek w dół centrum, pozostawiając 1/2-calowy granicy na górze i na dole. Ułóż jabłka z dowolnymi sokami na okruchach. Zaczynając 1/2 cala z każdej długiej strony jabłek, pociąć prosto do krawędzi ciasta w odstępach 1-calowych, tworząc około 13 pasków z każdej strony. Fold paski ciasta na przemian i pod niewielkim kątem nad nadzieniem, tworząc kratę. Zamknąć otwarte końce ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Okruchy CiastekOkruchy Ciastek
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
CiastoCiasto
8
Przesuń folię z ciastem na dużą blachę do pieczenia; wykończ zwis folii. Przykryj ciasto luźno plastikiem i ręcznikiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
9
Umieść ciasto w ciepłym obszarze bez przeciągów; niech ciasto wyrośnie, aż będzie lekkie i puszyste, około 1 3/4 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
10
Rozgrzej piekarnik do 191°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
11
Piec ciasto odkryte aż złoty kolor, 30 do 35 protokół. Delikatnie uruchomić szpatułkę pod ciasto, aby poluzować z folii. Fajne 30 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
SzpatułkaSzpatułka
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
1
Wymieszaj cukier puder i 2 łyżki soku pomarańczowego w małej misce, aby zmiksować, dodając więcej soku o 1/2 łyżeczki do herbaty, jeśli jest zbyt gęsty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
Sok PomarańczowySok Pomarańczowy
SokSok
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
2
Mżawka glazury na ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
GlazuraGlazura
3
Pokroić w poprzek na plasterki.
4
Podawać lekko ciepłe lub w temperaturze pokojowej.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia2
Magazyn