Szaszłyki Żubrówki Souvlaki
Szaszłyki Żubrówki Souvlaki to bezglutenowe i pierwotne przepis z 6 porcjami. To danie główne ma 247 kalorii, 34g białka, oraz 10 g tłuszczu na porcję. Na 5,83 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 44 minuty. 3 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Jeśli masz sok z cytryny, grecki jogurt, oregano i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać zwykły grecki jogurt można śledzić to danie główne z Meyer Lemon-Greek Yogurt Pound Cake with White Chocolate-Greek Yogurt Topping jako deser. Niewiele osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 57%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Szaszłyki jagnięce souvlaki, Szaszłyki z kurczaka Souvlaki z sosem Tzatziki, oraz Souvlaki.
Instrukcje
Pokroić stek z żubra w poprzek ziarna na paski o szerokości 1 cala.
Paski żubra umieścić w zamykanej plastikowej torbie ustawionej w płytkiej misce.
Do marynaty, połączyć olej, sok z cytryny, skórka z cytryny, 3 ząbki czosnku, 1 łyżeczka soli, oregano, i 1/4 łyżeczki pieprzu w małej misce.
Zalać marynatą paski żubra. Worek uszczelniający; obróć się, aby pokryć paski żubra. Marynować w lodówce przez 2 do 4 godzin, obracając torebkę od czasu do czasu.
Paski żubra odsączyć, marynatę wyrzucić. Nitka Bizon paski Akordeon stylu na szaszłyki, przycinanie w razie potrzeby.
W przypadku grilla węglowego lub gazowego umieść szaszłyki bizona na stojaku zadaszonego grilla bezpośrednio na średnim ogniu. Grillować przez 4 do 6 minut, obracając raz w połowie grillowania. (Lub umieścić szaszłyki na nieogrzewanym stojaku patelni brojlerów. Broil dla 3 do 4 cali od ciepła przez 5 do 7 minut, obracając raz.)
Podawać z sosem jogurtowo-ogórkowym.
Połącz jogurt, ogórek, zielona cebula, 2 ząbki mielonego czosnku, 1/2 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki pieprzu w małej misce. Przykryć i schłodzić, aż będzie gotowy do podania.