Szaszłyki Ziemniaczane
Przepis na Szaszłyki Ziemniaczane można przygotować w około 25 minut . Za 42 centy za porcję ten przepis pokrywa 5% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8 porcji. Jedna porcja zawiera 100 kalorii , 2 g białka i 1 g tłuszczu . Świetnie sprawdza się jako hor d'oeuvre. Mieszanka bulionu z kurczaka, rozmarynu, cudownego bata i garści innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak smaczny. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli jesteś na diecie bezglutenowej i lakto ovo-wegetariańskiej . Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 46% . Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj szaszłyków ziemniaczanych z rozmarynem , szaszłyków z kurczaka i słodkich ziemniaków oraz szaszłyków wieprzowych , aby poznać podobne przepisy.
Instrukcje
Umieść ziemniaki i wodę w 2-qt. naczynie nadające się do kuchenki mikrofalowej. Przykryj i gotuj na wysokim ogniu przez 8–12 minut lub do miękkości, mieszając w połowie; odpływ. W dużej misce połącz pozostałe składniki.
Dodaj ziemniaki; delikatnie wymieszać do pokrycia. Przykryj i przechowuj w lodówce przez 1 godzinę.
Odcedzić, zachowując marynatę. Nabij ziemniaki na metalowe lub namoczone drewniane patyczki do szaszłyków. Grilluj pod przykryciem na dużym ogniu przez 6-8 minut lub do momentu, aż ziemniaki staną się złotobrązowe. Od czasu do czasu obracaj i posmaruj zarezerwowaną marynatą.
Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose
Wino musujące i różowe musujące to moje ulubione przystawki. Jeśli podajesz wybór przekąsek, nie możesz się pomylić z tymi. Oba są bardzo przyjazne dla jedzenia i uzupełniają różnorodne smaki. Możesz spróbować Taittinger Brut Millesime. Recenzentom podoba się to z oceną 4,8 na 5 gwiazdek i ceną około 58 dolarów za butelkę.
![Taittinger Brut Millesime]()
Taittinger Brut Millesime
Taittinger produkuje szampana w stylu vintage tylko wtedy, gdy zbiory są tak wyjątkowej jakości, że zasługuje na pełną winifikację. Wino jest również sprzedawane po około czterech do pięciu latach starzenia. To powolne dojrzewanie na osadzie sprawia, że jest to szampan o bardzo pełnym smaku, a jednocześnie pozwala w pełni wyrazić szczególne cechy swojego rocznika.