Szaszłyki z kurczaka z grillowaną cebulą
Szaszłyki z kurczaka z grillowaną cebulą to przystawka dla 10 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 10 g białka , 4 g tłuszczu i łącznie 87 kalorii . Za 74 centy za porcję przepis ten pokrywa 6% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Foodnetwork ma 9 fanów. Od przygotowania do podania na talerzu przepis ten zajmuje około 1 godziny i 16 minut . Można się nim delektować o każdej porze, ale jest szczególnie dobry na Czwartego Lipca . Jeśli masz pod ręką sos teriyaki, paprykę, zieloną cebulę i kilka innych składników, możesz to zrobić. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową i bezmleczną . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 41% . Ta ocena jest solidna. Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis spodobały się także : Grillowane szaszłyki , Szaszłyki z kurczaka i Szaszłyki z sheesh z dipem jogurtowym .
Instrukcje
Spryskaj ruszt grilla nieprzywierającym, niepalnym sprayem do gotowania. Rozgrzej grill do średnio-wysokiej temperatury.
W dużym, zamykanym worku plastikowym wymieszaj czosnek, sos sojowy, sok z cytryny, sos teriyaki, oliwę z oliwek, sos Worcestershire, pieprz i sól.
Dodaj kurczaka. Zamknij woreczek i schłódź przez 1 godzinę.
Odcedź kurczaka, usuwając marynatę. Nadziej kurczaka na szaszłyki. Ułóż szaszłyki na grillu i grilluj, aż kurczak będzie gotowy, około 3 minuty z każdej strony. Grilluj zieloną cebulę, aż się zrumieni, około 1 minuty z każdej strony. Ułóż zieloną cebulę na półmisku. Na wierzchu ułóż kurczaka.