Szaszłyki Z Kurczaka Z Bekonem
Szaszłyki z kurczaka w bekonie mogą być dobrym przepisem na poszerzenie kolekcji dań głównych. Ten przepis służy 6 porcjom. Jedna porcja zawiera 419 kalorii , 26 g białka i 29 g tłuszczu . Za 1,66 USD za porcję ten przepis pokrywa 15% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobi go jeszcze raz. Ten przepis z Taste of Home wymaga pasków bekonu, piersi z kurczaka, sosu sałatkowego ranczo i sosu pieprzowego. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut . Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową, bezmleczną i przyjazną dla fodmap . Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 37% , to danie nie jest tak niesamowite. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zapoznaj się z podobnymi przepisami: Szaszłyki z kurczaka z bekonem i bekonem z grilla, Szaszłyki z kurczaka z bekonem z grilla i Szaszłyki z kurczaka z bekonem i miodem .
Instrukcje
W dużej, zamykanej plastikowej torbie połącz sos ranczo, sos barbecue, chili w proszku i sos z ostrej papryki; dodaj kurczaka. Zamknij torebkę i obróć do płaszcza; przechowywać w lodówce przez co najmniej 2 godziny.
Na dużej patelni podsmaż boczek na średnim ogniu, aż będzie częściowo ugotowany, ale nie chrupiący.
Odsączyć na ręcznikach papierowych.
Odcedzić i wyrzucić marynatę.
Połóż pasek kurczaka na każdym pasku boczku; nawlecz je na metalowy lub namoczony drewniany szpikulec.
Grilluj szaszłyki pod przykryciem na średnim ogniu lub piecz w odległości 4–6 cali od ognia przez 10–14 minut lub do momentu, aż kurczak przestanie być różowy, od czasu do czasu obracając.