Szaszłyki z kiełbasą i krewetkami
Nigdy nie można mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc wypróbuj Sausage Shrimp Kabobs. Za 2,91 USD za porcję ten przepis pokrywa 18% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest dla 4 osób. Dbasz o sylwetkę? Ten przepis bezglutenowy i bezmleczny ma 542 kalorie , 20 g białka i 25 g tłuszczu na porcję. Od przygotowania do podania na talerzu ten przepis zajmuje około 45 minut . Mieszanka aromatu klonowego, ketchupu, soku z limonki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis z Taste of Home ma 95 fanów. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje całkiem niezłą ocenę Spoonacular wynoszącą 59% . Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis, spodobały się również Chicken shish kabobs , Grilled Kabobs i Sheesh Kabobs with Yogurt Dip .
Instrukcje
Odcedź ananasa, zachowując sok.
Pokrój paski boczku na pół; owiń każdy wokół grzyba. Na metalowe lub namoczone drewniane szpikulce naprzemiennie nabijaj krewetki, kawałki ananasa, pomidory, kiełbasę, pieczarki owinięte boczkiem, cebulę i zieloną paprykę.
W dużej misce wymieszaj sos barbecue, syrop kukurydziany, ketchup, sos sojowy, sok z limonki, aromat klonowy, przyprawy i odłożony sok ananasowy. Odłóż 2/3 szklanki do podania.
Grilluj szaszłyki pod przykryciem na średnim ogniu przez 10–15 minut lub do momentu, aż warzywa będą miękkie, a krewetki różowe. Od czasu do czasu przewracaj je i polewaj pozostałym sosem.
Podawać z pozostałym sosem.