Szaszłyki z halibuta i czerwonej papryki z sosem Chili-Limonka

Szaszłyki z halibuta i czerwonej papryki z sosem Chili i limonką mogą być dobrym przepisem na poszerzenie kolekcji dań głównych. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis ma 217 kalorii, 22g białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Na 4,26 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi ci to Epikurious. Jeśli masz oliwę z oliwek, kolendrę, paprykę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć cukier można śledzić to danie główne z Pełnoziarniste Ciasteczka Bez Cukru Rafinowanego jako deser. Z łyżeczką wynik 83%, to danie jest niesamowite. Spróbuj Szaszłyki z halibuta i czerwonej papryki z sosem Chili-limonka, Szaszłyki z kurczaka Chili-limonka Mango, oraz Grillowane szaszłyki owocowe z Chili i limonką dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszaj świeży sok z limonki, 2 łyżki oliwy z oliwek, 2 łyżki cukru, posiekaną świeżą kolendrę i mielone chili serrano w małej misce, aż cukier całkowicie się rozpuści.
Odstawić sos na 1 godzinę w temperaturze pokojowej, aby umożliwić mieszanie smaków. Doprawić sosem do smaku solą i pieprzem. (Sos chili-limonka można zrobić 8 godzin wcześniej. Przykryć i przechowywać w lodówce. Przed użyciem doprowadzić sos do temperatury pokojowej.)
Przygotować grilla (średnio-wysokie ciepło). Naprzemienne kawałki halibuta, kawałki papryki i kawałki cebuli na sześciu 10-do 12-calowych metalowych szaszłykach.
Kebaby skropić pozostałymi 2 łyżkami oliwy z oliwek. Grilluj, aż ryba będzie nieprzejrzysta w środku i przypalana miejscami, okazjonalnie obracając kebaby, około 6 minut.
Przenieś kebaby na talerz.
Podawać kebaby, przekazując osobno sos chili-limonkowy.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Halibut bardzo dobrze współpracuje z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to Skyfall Pinot Gris. Ma 4,8 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 13 dolarów.
![Skyfall Pinot Gris]()
Skyfall Pinot Gris
Blada słoma w Kolorze z nutami mango, kwiatu cytrusów i banana w nosie. Na podniebieniu mieszanka owoców tropikalnych rozwija się w smakach mandarynki, mango, grejpfruta i banana. Te tropikalne nuty są kontynuowane przez długi i utrzymujący się finisz.