Szaszłyki wieprzowe z pieprzem i limonką

Szaszłyki wieprzowe z pieprzem i limonką
Przepis na szaszłyki wieprzowe z pieprzem i limonką można przygotować w około 20 minut . Za 1,16 dolara za porcję otrzymujesz danie główne dla 12 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 24 g białka , 7 g tłuszczu i łącznie 163 kalorie . 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową, bezmleczną, paleolityczną i pierwotną . Jeśli masz sok z limonki, pietruszkę, sól i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 59% , co jest dobrym wynikiem. Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis, spodobały się również Chicken shish kabobs , Grilled Kabobs i Sheesh Kabobs with Yogurt Dip .

Instrukcje

1
W dużym, zamykanym worku plastikowym wymieszaj olej, sok z limonki, pietruszkę, ocet, papryczki jalapeno i przyprawy; dodaj wieprzowinę i obróć, aby pokryć. Zamknij i schłódź w lodówce przez 24 godziny, od czasu do czasu obracając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
żółta Cebula, Obrana, Startażółta Cebula, Obrana, Starta
1 łyżka Papryczki Jalapeno Pokrojonej W Cienkie Plasterki1 łyżka Papryczki Jalapeno Pokrojonej W Cienkie Plasterki
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokroić Na Paski O Grubości 1/2 CalaPokroić Na Paski O Grubości 1/2 Cala
2
Odcedź i wyrzuć marynatę. Luźno nawlecz plastry wieprzowiny na metalowe lub namoczone drewniane szpikulce. Za pomocą szczypiec z długimi uchwytami zwilż ręcznik papierowy olejem kuchennym i lekko posmaruj ruszt grilla. Grilluj szaszłyki, przykryte, na średnim ogniu przez 14-16 minut lub do momentu, aż soki mięsne staną się przejrzyste, od czasu do czasu obracając.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Gotowana WieprzowinaGotowana Wieprzowina
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Funty Dużych Krewetek, Obrane I Pozbawione żył, Z Pozostawionymi Ogonkami2 Funty Dużych Krewetek, Obrane I Pozbawione żył, Z Pozostawionymi Ogonkami
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
TrudnośćNormalny
Gotowe W20 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia15
Magazyn