Szaszłyki jagnięce z rozmarynem i czosnkiem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc daj jagnięce shashliks z rozmarynem i czosnkiem spróbować. Ten przepis służy 14 i kosztuje $2.02 za porcję. Jedna porcja zawiera 178 kalorii, 22g białka, oraz 8G tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 77 smakoszy i kucharzy. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Udaj się do sklepu i odbierz paprykę, płaski chleb, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 20 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 97%, co jest znakomite. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Noga jagnięca z czosnkiem i rozmarynem, Kotlety jagnięce z rozmarynem i czosnkiem, oraz Noga jagnięca z czosnkiem i rozmarynem.
Instrukcje
Jagnięcinę wymieszać z cytryną i sokiem, olejem, czosnkiem i rozmarynem. Sezon dobrze. Przykryć folią spożywczą i pozostawić do schłodzenia na kilka godzin lub, jeśli to możliwe, na noc.
Nawlecz jagnięcinę na duże metalowe lub drewniane szaszłyki, na przemian z papryką i cebulą. (Jeśli używasz drewnianych szaszłyków, mocz przez 20 minut przed użyciem.)
Rozgrzać węgle, następnie umieścić szaszłyki jagnięce na ogniu i gotować przez około 5 min, aż dobrze zabarwione. Odwrócić i gotować przez kolejne 5-10 minut, aż gotowane według własnych upodobań i ładnie zwęglone. Aby sprawdzić, czy jagnięcina jest gotowa, włóż duży szaszłyk do środka mięsa i naciśnij na mięso. Jeśli sok, który z niego ucieka, jest krwawy, nie jest wystarczająco ugotowany. Jeśli sok jest różowy i wodnisty, jagnięcina jest gotowana tak, jak lubię. Jeśli płyn jest całkowicie przezroczysty, jagnięcina jest dobrze zrobiona. Pozostawić mięso do odpoczynku na kilka minut przed podaniem z flatbreads, jogurt, sos chili, pomidor i ogórek.