Szaszłyki jagnięce z rozmarynem i czosnkiem

Szaszłyki jagnięce z rozmarynem i czosnkiem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc daj jagnięce shashliks z rozmarynem i czosnkiem spróbować. Ten przepis służy 14 i kosztuje $2.02 za porcję. Jedna porcja zawiera 178 kalorii, 22g białka, oraz 8G tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 77 smakoszy i kucharzy. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Udaj się do sklepu i odbierz paprykę, płaski chleb, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 20 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 97%, co jest znakomite. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Noga jagnięca z czosnkiem i rozmarynem, Kotlety jagnięce z rozmarynem i czosnkiem, oraz Noga jagnięca z czosnkiem i rozmarynem.

Instrukcje

1
Jagnięcinę wymieszać z cytryną i sokiem, olejem, czosnkiem i rozmarynem. Sezon dobrze. Przykryć folią spożywczą i pozostawić do schłodzenia na kilka godzin lub, jeśli to możliwe, na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szyjki Z KurczakaSzyjki Z Kurczaka
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)
Skórki Z CytrynySkórki Z Cytryny
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
2
Nawlecz jagnięcinę na duże metalowe lub drewniane szaszłyki, na przemian z papryką i cebulą. (Jeśli używasz drewnianych szaszłyków, mocz przez 20 minut przed użyciem.)
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Główka Sałaty Czerwonolistnej, Pokrojona Na 2-calowe Kawałki1 Główka Sałaty Czerwonolistnej, Pokrojona Na 2-calowe Kawałki
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szaszłyki DrewnianeSzaszłyki Drewniane
3
Rozgrzać węgle, następnie umieścić szaszłyki jagnięce na ogniu i gotować przez około 5 min, aż dobrze zabarwione. Odwrócić i gotować przez kolejne 5-10 minut, aż gotowane według własnych upodobań i ładnie zwęglone. Aby sprawdzić, czy jagnięcina jest gotowa, włóż duży szaszłyk do środka mięsa i naciśnij na mięso. Jeśli sok, który z niego ucieka, jest krwawy, nie jest wystarczająco ugotowany. Jeśli sok jest różowy i wodnisty, jagnięcina jest gotowana tak, jak lubię. Jeśli płyn jest całkowicie przezroczysty, jagnięcina jest dobrze zrobiona. Pozostawić mięso do odpoczynku na kilka minut przed podaniem z flatbreads, jogurt, sos chili, pomidor i ogórek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Uncji Gin1-1/2 Uncji Gin
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
Opakowanie Mrożonego Ciasta WaniliowegoOpakowanie Mrożonego Ciasta Waniliowego
Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 20 m.
Porcje14
Ocena Zdrowia42
Magazyn