Szaszłyki jagnięce z bakłażanem: Rosticini con Melanzane Picante

Szaszłyki jagnięce z bakłażanem: Rosticini con Melanzane Picante może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 529 kalorii, 28g białka, oraz 38 g tłuszczu każdy. Na $3.2 za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz jagnięcinę, sól, pietruszkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać rozmaryn można śledzić to danie główne z Malinowa Pizza deserowa z rozmarynem i kandyzowanymi orzechami pekan jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Melanzane Fritte (Bakłażan Sadzony), Polpette di melanzane (bakłażan 'klopsiki'), oraz Bakłażan słodko-kwaśny - - - Melanzane w Agrodolce.
Instrukcje
W dużej misce, połączyć wino, liście laurowe, plastry czosnku, 3 gałązki pietruszki, rozmaryn, pasta pomidorowa, 2 łyżki oliwy z oliwek, i czarny pieprz, do smaku, i dobrze wymieszać, aby połączyć. Jagnięcinę przyprawiamy solą i pieprzem i dodajemy do marynaty. Wrzucić do całkowitego pokrycia mięsa i umieścić w lodówce na 1 godzinę.
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Bakłażan posmarować oliwą z oliwek, doprawić solą i pieprzem, posypać liśćmi oregano i piec w piekarniku, obracając raz, przez 10 do 20 minut, aż będzie miękki.
W misce robota kuchennego lub blendera połącz pozostały czosnek, anchois, płatki pieprzu, pozostałą pietruszkę, 3 łyżki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia oraz ocet i puree. Ułóż plastry bakłażana w jednej warstwie i zalej sosem.
Miejsce, przykryte, w lodówce, na 2 godziny.
W międzyczasie rozgrzej grill lub brojlery.
Wyjąć jagnięcinę z marynaty i osuszyć. Wątek mięso na szaszłyki i gotować 10 do 20 minut, do żądanej temperatury.
Podawać na gorąco, obok schłodzonego bakłażana.