Szaszłyki jagnięce i oliwkowe z sałatką z ogórków
Szaszłyki jagnięce i oliwkowe z sałatką z ogórków mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera około 44g białka, 31g tłuszczu i w sumie 629 kalorii. Ten przepis serwuje 4 i kosztuje 4,27 USD za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz garam masala, mielony pieprz, ser feta i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 20 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 76%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy obejmują Greckie grillowane kotlety jagnięce z pomidorem, ogórkiem i sałatką z oliwek Kalamatan, Orientalne szaszłyki wołowe z sałatką z ogórków, oraz Peppery Tempeh Szaszłyki Z Makaronem I Sałatką Z Ogórków.
Instrukcje
Specjalne wyposażenie: 8 (10-calowe) bambusowe szaszłyki, moczone w wodzie przez około 30 minut
Lekki brojler. Blachę do pieczenia wyłożyć folią i odstawić.
W średniej misce wymieszaj olej, pietruszkę, garam marsala, sól czosnkową, pieprz i pokrojoną w kostkę jagnięcinę, dokładnie wymieszaj, aby pokryć wszystkie kostki jagnięce.
Aby zrobić szaszłyki, naprzemiennie jagnięcinę, pomidor i oliwki. Zakończ kawałkiem jagnięciny tak, aby na szpikulec były 3 kostki jagnięciny.
Umieść szaszłyki na przygotowanej blasze do pieczenia. Piecz 4 do 6 cali od źródła ciepła przez 2 minuty z każdej strony przez 8 łącznie minut.
Podawaj szaszłyki na gorąco z chlebem pita, sałatką z ogórków i sosem tzatziki.
Pomysły na serwowanie: szaszłyki z rozmarynu byłyby fantastyczne z tymi kebabami. Pamiętaj, aby owinąć odsłonięte liście rozmarynu folią, aby się nie przypaliły.
W średniej misce połącz wszystkie składniki i wymieszaj, aby połączyć.
Podawać z szaszłykami jagnięcymi.