Szaszłyki indyjskie Curry z jagnięciną z miętą-Grillowany Chutney z Nektarynką z pitą
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne,więc spróbuj indyjskich szaszłyków Curry z jagnięciną z miętą grillowaną Nektarynką z Pitanem. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 910 kalorii, 31g białka, oraz 54g tłuszczu każdy. Na 5,02 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz ocet winny, pieczywo pita, ocet winny i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 28 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Grillowane szaszłyki z krewetek z chutneyem Kolendro-miętowym, Grillowane szaszłyki z jagnięciny i figi z polewą miętowo-pieprzową i grillowanym bakłażanem, oraz Grillowane szaszłyki z jagnięciną i figą z polewą miętowo-pieprzową.
Instrukcje
1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
1
Rozgrzać grill do wysokiej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
2
Nektaryny posmarować olejem, doprawić solą i pieprzem. Grillować, przyciąć bok w dół, aż lekko złoty kolor, o 3 protokół. Obróć nektaryny i grill aż tylko gotowane przez, O 2 minuty dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Nektaryna
Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
3
Zdjąć z grilla i grubo posiekać.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
4
Podgrzać 2 łyżki oleju w średnim rondlu na ruszcie z grilla.
Dodaj chile, czosnek, imbir i nasiona gorczycy i gotować przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Przyprawiania Mięsa
Czosnek Goya®
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
1 Szklanka Posiekanego Czosnku
7
Dodać ocet i cukier i gotować, aż cukier się rozpuści i mieszanina lekko zgęstnieje. Wmieszać nektaryny i gotować przez 1 minutę, doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Nektaryna
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
8
Przełożyć do miski, ostudzić i wymieszać z rodzynkami, kokosem i miętą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie Serca
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
9
Przed podaniem ostudzić do temperatury pokojowej.
1
Rozgrzać grill do wysokiej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
2
Połączyć kolendrę, kminek, nasiona gorczycy i czarny pieprz w małej patelni na rusztach z grilla i grillować, aż lekko tosty, o 1 1/2 protokół, mieszając kilka razy; przenieść do młynka do kawy i proces, aż drobno zmielone i umieścić w misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz Czarny
Do Przyprawiania Mięsa
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Dodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, Opcjonalnie
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
3
Dodaj ancho, kurkumę, czosnek, imbir, 1/4 szklanki oleju rzepakowego i octu i ubijaj, aż utworzy się pasta. Jeśli mieszanina jest zbyt sucha, dodaj kilka łyżek wody, aby poluzować ją do pasty.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 (1/4-calowych) Grubych Plastrów Sera Szwajcarskiego
Kurkuma
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Czosnek Goya®
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka Oreo
4
Umieścić jagnięcinę w dużej misce, dodać pastę curry i wrzucić do herbu każdy kawałek jagnięciny. Możesz natychmiast grillować lub przykryć i przechowywać w lodówce do 4 godzin, aby umożliwić intensyfikację smaków.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta Curry
Groch łuskany, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
5
Szaszłyk 2 kawałki jagnięciny na 2 szaszłyki tak, aby mięso leżało płasko na grillu. Przyprawić obie strony jagnięciny solą i grillować do uzyskania złotego koloru i lekko zwęglonego z obu stron i ugotować do średnio rzadkiej doneness, 2 do 3 minut na stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch łuskany, Opcjonalnie
Woda, Aby Umożliwić
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
6
Skropić oliwą z oliwek i podawać z chlebem pita i chutney.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Margaryny O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Roztopionej
Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling to moje najlepsze propozycje dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Możesz spróbować Winnicy Good Hope Bush Vine Chenin Blanc. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 14 dolarów za butelkę.