Szaszłyki indyjskie Curry z jagnięciną z miętą-Grillowany Chutney z Nektarynką z pitą

Szaszłyki indyjskie Curry z jagnięciną z miętą-Grillowany Chutney z Nektarynką z pitą
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne,więc spróbuj indyjskich szaszłyków Curry z jagnięciną z miętą grillowaną Nektarynką z Pitanem. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 910 kalorii, 31g białka, oraz 54g tłuszczu każdy. Na 5,02 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz ocet winny, pieczywo pita, ocet winny i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 28 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Grillowane szaszłyki z krewetek z chutneyem Kolendro-miętowym, Grillowane szaszłyki z jagnięciny i figi z polewą miętowo-pieprzową i grillowanym bakłażanem, oraz Grillowane szaszłyki z jagnięciną i figą z polewą miętowo-pieprzową.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
1
Rozgrzać grill do wysokiej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
2
Nektaryny posmarować olejem, doprawić solą i pieprzem. Grillować, przyciąć bok w dół, aż lekko złoty kolor, o 3 protokół. Obróć nektaryny i grill aż tylko gotowane przez, O 2 minuty dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
NektarynaNektaryna
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
3
Zdjąć z grilla i grubo posiekać.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
4
Podgrzać 2 łyżki oleju w średnim rondlu na ruszcie z grilla.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
5
Dodać cebulę i gotować do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
6
Dodaj chile, czosnek, imbir i nasiona gorczycy i gotować przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Przyprawiania MięsaDo Przyprawiania Mięsa
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
7
Dodać ocet i cukier i gotować, aż cukier się rozpuści i mieszanina lekko zgęstnieje. Wmieszać nektaryny i gotować przez 1 minutę, doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
NektarynaNektaryna
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
8
Przełożyć do miski, ostudzić i wymieszać z rodzynkami, kokosem i miętą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
9
Przed podaniem ostudzić do temperatury pokojowej.
1
Rozgrzać grill do wysokiej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
2
Połączyć kolendrę, kminek, nasiona gorczycy i czarny pieprz w małej patelni na rusztach z grilla i grillować, aż lekko tosty, o 1 1/2 protokół, mieszając kilka razy; przenieść do młynka do kawy i proces, aż drobno zmielone i umieścić w misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
Do Przyprawiania MięsaDo Przyprawiania Mięsa
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Dodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, OpcjonalnieDodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, Opcjonalnie
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
3
Dodaj ancho, kurkumę, czosnek, imbir, 1/4 szklanki oleju rzepakowego i octu i ubijaj, aż utworzy się pasta. Jeśli mieszanina jest zbyt sucha, dodaj kilka łyżek wody, aby poluzować ją do pasty.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 (1/4-calowych) Grubych Plastrów Sera Szwajcarskiego8 (1/4-calowych) Grubych Plastrów Sera Szwajcarskiego
KurkumaKurkuma
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
4
Umieścić jagnięcinę w dużej misce, dodać pastę curry i wrzucić do herbu każdy kawałek jagnięciny. Możesz natychmiast grillować lub przykryć i przechowywać w lodówce do 4 godzin, aby umożliwić intensyfikację smaków.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta CurryPasta Curry
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
5
Szaszłyk 2 kawałki jagnięciny na 2 szaszłyki tak, aby mięso leżało płasko na grillu. Przyprawić obie strony jagnięciny solą i grillować do uzyskania złotego koloru i lekko zwęglonego z obu stron i ugotować do średnio rzadkiej doneness, 2 do 3 minut na stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
6
Skropić oliwą z oliwek i podawać z chlebem pita i chutney.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Margaryny O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Roztopionej1/4 Szklanki Margaryny O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Roztopionej
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Sugestia Podania: Sałata I Pokrojone PomidorySugestia Podania: Sałata I Pokrojone Pomidory

Składniki

2warzywo (np. szpinak)sos pomidorowy Hunt's® – bez dodatku solisos pomidorowy Hunt's® – bez dodatku soli1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreocały czarny pieprzcały czarny pieprz2warzywo (np. szpinak)nasiona gorczycy brązowejnasiona gorczycy brązowej591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe6 średnich gruszek Bartlett lub D'Anjou6 średnich gruszek Bartlett lub D'Anjou591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe8 (1/4-calowych) grubych plastrów sera szwajcarskiego8 (1/4-calowych) grubych plastrów sera szwajcarskiego4krewetki i żyłkiOlej rzepakowyOlej rzepakowy591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwenasiona kolendrynasiona kolendry2Spód: okruszki z herbatników graham3 rdzawe ziemniaki, pokrojone na 1-calowe kawałki3 rdzawe ziemniaki, pokrojone na 1-calowe kawałki1inchświeży imbir, drobno startyświeży imbir, drobno starty1inchświeży imbir, tartyświeży imbir, tarty3Spód: okruszki z herbatników grahamdrobno posiekane świeże liście miętydrobno posiekane świeże liście mięty12 3/4 szklanki całych migdałów, ze skórką i uprażonychczosnek drobno posiekanyczosnek drobno posiekany3goździkiczosnek drobno posiekanyczosnek drobno posiekany591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe4 łyżki lekko uprażonych orzeszków piniowych4 łyżki lekko uprażonych orzeszków piniowych4krewetki i żyłkiSól koszernaSól koszerna680papryka habaneroBaranek bez kości, pokrojony w 1-calową kostkęBaranek bez kości, pokrojony w 1-calową kostkę1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreonasiona gorczycy całenasiona gorczycy całe4nektaryny, połówki i pestkinektaryny, połówki i pestki4krewetki i żyłkiOliwa z oliwek, do skropieniaOliwa z oliwek, do skropienia4pieczywo pita, z kieszeniamipieczywo pita, z kieszeniami1małeczerwona cebula, połówki i cienko pokrojoneczerwona cebula, połówki i cienko pokrojone4krewetki i żyłkiSól i świeżo zmielony czarny pieprzSól i świeżo zmielony czarny pieprz1serrano chile, drobno pokrojone w kostkęserrano chile, drobno pokrojone w kostkę2warzywo (np. szpinak)kurkumakurkuma3Spód: okruszki z herbatników grahamniesłodzony kokosniesłodzony kokos591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweocet winny białyocet winny biały1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweocet winny białyocet winny biały6caledrewniane szaszłyki, moczone w zimnej wodzie przez 20 minutdrewniane szaszłyki, moczone w zimnej wodzie przez 20 minut
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 28 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia26
Magazyn