Szaszłyki Fajita
Zapomnij o jedzeniu na mieście lub zamawianiu na wynos za każdym razem, gdy masz ochotę na meksykańskie jedzenie. Spróbuj zrobić szaszłyki Fajita w domu. Za 2,27 USD za porcję ten przepis pokrywa 30% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To danie główne ma 411 kalorii, 42 g białka i 21 g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest przeznaczony dla 4 osób. Ten przepis był pod wrażeniem 13 osób. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową. Jeśli masz pod ręką czosnek, olej rzepakowy, ostry sos i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 2 godzin i 38 minut. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 87%, to danie jest świetne. Spróbuj szaszłyków fajita z kurczaka z grilla, szaszłyków fajita z kurczaka z limonką Chipotle i szaszłyków fajita z kurczaka z limonką Chipotle, aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
W dużym, zamykanym pojemniku wymieszaj sok z limonki, czosnek, ostry sos, olej rzepakowy i proszek chili. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
Odlej 1 łyżkę marynaty i odłóż na bok.
Paprykę i cebulę pokroić na centymetrowe kawałki.
Włożyć do torebki z marynatą. Mięso pokroić w cienkie paski wzdłuż włókien, włożyć do worka z marynatą i warzywami i dobrze wymieszać, tak aby marynata pokryła wszystko.
Umieść torebkę w dużej misce na wypadek wycieku i wstaw do lodówki na półtorej godziny.
Wymieszaj zarezerwowaną marynatę ze śmietaną i wstaw do lodówki.
Jeśli używasz drewnianych szaszłyków, namocz je w wodzie przez 30 minut przed nadzieniem na wołowinę i warzywa.
Wyjmij mięso i warzywa z lodówki i odczekaj około 30 minut, aby osiągnęły temperaturę pokojową. Na patyczki do szaszłyków nabijamy wołowinę i warzywa. Na każdy szpikulec powinny przypadać po 4 kawałki papryki i cebuli oraz 3 kawałki wołowiny, nawijane na zmianę na szpikulec. Smaż szaszłyki na patelni grillowej lub grillu na świeżym powietrzu na średnim ogniu, aż mięso będzie średnio rzadkie, około 3 do 4 minut z każdej strony.
Udekorowane smakową kwaśną śmietaną i kolendrą.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i Sparkling Rosé to świetny wybór dla kuchni meksykańskiej. Do dań meksykańskich dobrze pasują kwaśne wina białe, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości tanin, takie jak pinot noir. Musujące róże to także bezpieczne połączenie. NV Ruinart , Wine z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 89 dolarów za butelkę.
![NV Ruinart, Wino]()
NV Ruinart, Wino