Szarlotka z orzechami laskowymi i suszonymi wiśniami

Szarlotka z orzechami laskowymi i suszonymi wiśniami
Przepis szarlotka z orzechami laskowymi i suszonymi wiśniami może zaspokoić Amerykański głód w około 45 minut. Na 1,74 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 44g tłuszczu, oraz w sumie 759 kalorii. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Mało kto lubi ten deser. Jeśli masz cukier granulowany, wiśnie tartą, jabłka o złotym smaku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 36%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Łosoś wędzony na gorąco z sałatką z jabłek, suszonych wiśni, orzechów laskowych i zieleni oraz winegret jabłkowy, Babeczki z otrębów z orzechami laskowymi i suszonymi wiśniami, oraz Sałatka Z Korzenia Selera Z Manchego, Orzechami Laskowymi I Suszonymi Wiśniami.

Instrukcje

1
Czereśnie i Merlot zagotować w małym rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzereśnieCzereśnie
MerlotMerlot
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Zdjąć z ognia i ostudzić.
3
Odstawić na noc w temperaturze pokojowej.
4
Dobrze spuścić.
1
Mąkę, masło, cukier i sól połączyć w misce miksera elektrycznego.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Umieścić miskę w zamrażarce 15 minut. Za pomocą miksera elektrycznego wyposażonego w przystawkę łopatkową, ubijaj mieszankę na małej prędkości, aż utworzą się grudki wielkości grochu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Mżawka 2/3 szklanki wody z lodem nad mieszaniną i ubijać tylko, aż ciasto się połączy. Ciasto zebrać do kulki; podzielić na 2 kawałki. Spłaszczyć każdy na dysk. Owinąć każdy osobno w plastik; schłodzić co najmniej 8 godzin i do 1 dnia.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
CiastoCiasto
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
4
Odstawić 1 krążek ciasta w temperaturze pokojowej na 15 minut, aby lekko zmiękł.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
5
Rozwałkować na lekko posypanej mąką powierzchni do 13-calowego okrągłego.
Składniki, których będziesz potrzebować
RolkaRolka
6
Przenieś do szklanego talerza o średnicy 9 cali. Trim zwis do 1 cala. Złożyć w zwis, tworząc podwójne grube boki. Przechowywać w lodówce co najmniej 30 minut i do 6 godzin.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma PieForma Pie
1
Rozgrzej piekarnik do 232°. Wrzuć jabłka, 1/3 szklanki cukru i cynamon w dużej misce do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
CynamonCynamon
1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
PiekarnikPiekarnik
2
Przenieść do dużych obręczy blachy do pieczenia. Pieczemy, aż jabłka lekko zmiękną, około 15 minut. Fajna mieszanka jabłkowa. Zmniejsz temperaturę piekarnika do 218°. Wrzuć wiśnie, mieszankę jabłek i orzechy laskowe w dużej misce, aby połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzechy LaskoweOrzechy Laskowe
CzereśnieCzereśnie
1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
PiekarnikPiekarnik
3
Odstawić drugi krążek ciasta w temperaturze pokojowej na 15 minut, aby lekko zmiękł.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
4
Rozwiń dysk na lekko posypanej mąką powierzchni do 13-calowego okrągłego.
Składniki, których będziesz potrzebować
RolkaRolka
5
Przelać nadzienie do naczynia wyłożonego ciastem.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
6
Szczotka krawędzi skorupy z jaj glazury. Zasłoń ciasto nadzieniem. Trim górnej zwis ciasta do 1 cala. Naciśnij górną i dolną krawędź ciasta, aby uszczelnić. Ozdobnie zagniatane krawędzie. Używając ostrego noża, wytnij 4 ukośniki na wierzchu ciasta, aby umożliwić ucieczkę pary.
Składniki, których będziesz potrzebować
GlazuraGlazura
CiastoCiasto
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
7
Ciasto posmarować glazurą jajeczną; posypać kryształkami cukru surowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier SurowyCukier Surowy
CiastoCiasto
GlazuraGlazura
JajkoJajko
8
Piec ciasto 30 minut. Obniżyć temperaturę piekarnika do 177°. ciasto namiotowe z folią. Kontynuuj pieczenie, aż jabłka będą miękkie, a soki gęsto bulgotną, o 25 minut dłużej. Lekko schłodzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
9
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej z lodami. (Może być wykonany 8 godzin wcześniej.
Składniki, których będziesz potrzebować
LodyLody
10
Odstawić na stojaku w temperaturze pokojowej.)
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia6
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn